To ρεσιτάλ της Ντόρας Μπακοπούλου στο ΚΩΘ

Array

Η μεγάλη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, μετά από απουσία τριών ετών, με ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε, στο πρώτο μέρος του, τρία Choraleτου J.S. Bach σε μεταγραφές του Wilhelm Kempf (Σ’ εσένα η χαρά μου) και Ferruccio Busoni(Ελθέ Σωτήρα των Εθνών, και Σ’εσένα προστρέχω Κύριε), τα έργα F.Chopin, τα έργα του Γιώργου Κουρουπού, Αμέτρητα όγδοα και Έντεκα όγδοα με πάθος, και το έργο του μαθητή της κας Μπακοπούλου, Στάθη Γυφτάκη, Μου αρέσει όταν σωπαίνεις, πάνω σε ένα ποίημα του Pablo Neruda, το οποίο απήγγειλε η πιανίστα και καθηγήτρια του ΚΩΘ κα Έλλη Ζαχαροπούλου.
Στο δεύτερο μέρος υπήρχαν έργα Tchaikovsky. Το έργο του Οι Εποχές,Op. 37, από το οποίο παίχθηκαν εννέα μήνες (Ιανουάριος, Κοντά στο τζάκι, Μάρτιος, Το τραγούδι του κορυδαλλού , Απρίλιος, Κρινάκια του χειμώνα, Μάιος, Νύχτες φωτεινές, Ιούνιος, Βαρκαρόλα, Αύγουστος, Η συγκομιδή, Οκτώβρης, Το τραγούδι του φθινοπώρου, Δεκέμβρης, Χριστούγεννα) και τρεις Romances, (Μην πιστεύεις φίλε μου, Op. 6 αρ.,Εγώ, δεν ήμουν χορταράκι στο λιβάδι,Op. 47 αρ.7, Νανούρισμα,Op. 16 αρ.1) για φωνή και πιάνο, σε μεταγραφή για βιολοντσέλο και πιάνο. Το μέρος του βιολοντσέλου παίχθηκε από τον καταξιωμέν ομουσικό και καθηγητή του ΚΩΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κο Δημήτρη Πάτρα.

Η εξαιρετική ερμηνεία των έργων του προγράμματος από την κα Μπακοπούλου, και των συμμετεχόντων συνεργατών της, δημιούργησε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα και το κοινό της κατάμεστης αίθουσας του Κ.Ω.Θ. τους αποθέωσε. Τα γνωστά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παιξίματος της κας Μπακοπούλου – τεχνική αρτιότητα, εκφραστικότητα, πλούτος ηχοχρωμάτων και κατάλληλα διαβαθμισμένων εντάσεων σε συνδυασμό με μια ωριμότητα μουσικής σκέψης και συναισθηματική προσέγγιση ερμηνείας των έργων – ήταν έντονα εμφανή και γοήτευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοστημένου προγράμματος το ακροατήριο. Αντάξια της ερμηνείας της κας Μπακοπούλου υπήρξε και η φιλική υποστηρικτική σύμπραξη των συναδέλφων της, της κας Ζαχαροπούλου με την εντυπωσιακή απαγγελτική της ικανότητα και του κου Πάτρα με τον γνωστό μεστό του ήχο και την προσήκουσα εκφραστικότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ