«Καφέ της Επιστήμης» για τη προστασία από τους σεισμούς στο ΝΟΗΣΙΣ

Array

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για δωδέκατη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης». Το θέμα θα παρουσιάσει η Αναστασία Κυρατζή, Καθηγήτρια Σεισμολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γεωφυσικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στις 18.30, στο ΝΟΗΣΙΣ.

«Καφέ της Επιστήμης» για τη προστασία από τους σεισμούς στο ΝΟΗΣΙΣ

Το θέμα του Καφέ της Επιστήμης, δεύτερου καφέ της νέας χρονιάς, αφορά τους σεισμούς στην Ελλάδα, την γειτονική Ιταλία και όχι μόνο.

Η Θεσσαλονίκη, ήταν το πρώτο μεγάλο αστικό κέντρο που επλήγη από μεγάλο σεισμό. Η περίοδος των σεισμών του 1978 είναι ακόμα έντονη στην συλλογική μνήμη των Θεσσαλονικέων. Πρόσφατα η γειτονική Ιταλία επλήγη από αλλεπάλληλους σεισμούς με πολλά θύματα. Η επιστήμη της Σεισμολογίας στην Ελλάδα, από το 1978, χρονιά ορόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, μέχρι σήμερα έχει κάνει άλματα. Οι σεισμολόγοι έχουν σήμερα στη διάθεσή τους δεδομένα και εργαλεία που δεν ήταν διαθέσιμα πριν. Σε τι συνίσταται λοιπόν η πρόοδος στην επιστήμη της Σεισμολογίας; Τα ερωτήματα είναι πολλά. Γιατί έχουμε τόσους σεισμούς στην Ελλάδα; Οι σεισμοί στις γειτονικές μας χώρες μπορούν να μας επηρεάσουν; Κάθε πότε γίνεται σεισμός από το ίδιο ρήγμα; Μπορεί ένας σεισμός να προκαλέσει έναν γειτονικό; Μπορεί να γίνει κάποιου είδους πρόβλεψη; Υπάρχουν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης από σεισμό; Πώς μπορούμε να ελέγξουμε την ασφάλεια του σπιτιού μας;

ΝΟΗΣΙΣ (6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης, τηλέφωνο 2310 483 000)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ