«Συνηχήσεις 2017»: Moυσικές διαδρομές χωρίς σύνορα στο ΚΩΘ

Array

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει για 1η φορά στη Θεσσαλονίκη, τον μουσικό θεσμό «Συνηχήσεις» τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (Φράγκων 15) . Οι Συνηχήσεις 2017 θα αποτελέσουν δυο συναυλίες με διαφορετικά μεταξύ τους προγράμματα, που όμως θεματικά συνδέονται μέσα από ένα μουσικό «ταξίδι» χωρίς σύνορα. Με αφετηρία την υπέρβαση στη ζωή και την τέχνη, ποιητές και μουσικοί ενώνουν δυνάμεις για να μας ταξιδέψουν στο χρόνο και στις ιστορίες πόλεων και ανθρώπων.

«Συνηχήσεις 2017»: Moυσικές διαδρομές χωρίς σύνορα στο ΚΩΘ

Θεσσαλονίκη: Από τη δυτική λόγια μουσική του 19ου αιώνα στον μεταμοντερνισμό του σήμερα. Μία διαδρομή στο χρόνο και τη μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας με τους συνθέτες που έφεραν τη δυτική λόγια μουσική στην πόλη και συνεχίζοντας με τους μουσικούς εκπρόσωπους του σήμερα. Έργα συνθετών που γεννήθηκαν πριν από το 1960 όπως είναι οι: Λάλας, Ριάδης, Θέμελης, Νικήτας, Σαμάρας, θα ακουστούν στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν έργα συνθετών που γεννήθηκαν μετά το 1960 και εκφράζουν ποικίλα μουσικά ρεύματα της πόλης, όπως των: Λαπιδάκη, Σιέμπη, Παπαγεωργίου, Τσούγκρα και Χατζηλεοντιάδη. Συνθέτες που θεμελίωσαν την πορεία της ελληνικής τέχνης, μαζί σε μία συναυλία που έχει στόχο να αναδείξει την δυτική λόγια μουσική στην Ελλάδα από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Τη μουσική βραδιά θα προλογίσουν ο πρόεδρος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Χαράλαμπος Λεφάκης και οι μουσικολόγοι Κώστας Χάρδας και Γιώργος Αθανασόπουλος.

Συντελεστές

Αγγελική Καθαρίου – Λυρική Τραγουδίστρια
Μέλη της ορχήστρας δωματίου ContraTempo:
Βλαδίμηρος Συμεωνίδης– Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Κωνσταντίνος Καμπάνταης – βιολί
Χριστίνα Κατίδου – πιάνο
Κωνσταντίνος Παυλάκος – βιολί
Θανάσης Σουργκούνης – βιόλα
Ναυσικά Τσάρα – φλάουτο
Γιώργος Αθανασόπουλος – Μουσικολόγος
Κώστας Χάρδας – Μουσικολόγος

Λίγα λόγια για τον Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση
Ο Σύνδεσμος Yποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση συστάθηκε το 1986 στην Αθήνα, ως πρωτοβουλία των πρώτων υποτρόφων. Κεντρικός σκοπός του Συνδέσμου είναι να ενταχθούν σε αυτόν οι απόφοιτοι που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους με χορηγία υποτροφίας από το Κοινωφελές Ίδρυμα με απώτερο στόχο την προώθηση της γνώσης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του πολιτισμού μέσα από τις δράσεις τους.Από την ίδρυσή του έως σήμερα, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων έχει να επιδείξει μία πλούσια δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει την οργάνωση εκδηλώσεων, την πρωτοβουλία δράσεων και την ανάδειξη των επιτευγμάτων των Υποτρόφων του σε όλους τους τομείς των
επιστημών και της τέχνης.
Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων αριθμεί πλέον περισσότερους από 2000 υποτρόφους, Έλληνες και αλλοδαπούς που έχουν τιμηθεί με ερευνητικές χορηγίες και εκπαιδευτικές υποτροφίες. Ανάμεσα στα μέλη του Συνδέσμου συγκαταλέγονται αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, οι οποίοι ζουν, εργάζονται και διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι μία ισχυρή και δυναμική κοινότητα αριστούχων ακαδημαϊκών και ενεργών επαγγελματιών.

Η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα χθες, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ