Βόζεμπεργκ: Συμβολική κίνηση με ηχηρό μήνυμα το πάγωμα των ενταξιακών συνμομιλιών με την Τουρκία

Ως μια συμβολική κίνηση, αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα, το πιο ήπιο και θεσμικά αναγκαίο στο οποίο μπορούσαν να προβούν, χαρακτήρισε την κίνηση των ευρωβουλευτών να υπερψηφίσουν το μη δεσμευτικό αίτημα για προσωρινό πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας την Παρασκευή (25/11/2016) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Κληθείσα να σχολιάσει την τροπολογία που “πέρασε” οριακά και αφορούσε την καταδίκη των δηλώσεων Ερντογάν περί αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λοζάνης εξήγησε ότι αυτή η εξέλιξη «δείχνει ότι το σύνολο των κρατών-μελών μπορεί να αντιδρά εναντίον της Τουρκίας γιατί παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά δεν κόπτονται για την τύχη της Ελλάδας», καθώς εξαρτούν τη στάση τους από τα συμφέροντά τους σε εμπόριο και ενέργεια. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα ισχυρό μπλοκ που προστατεύει την Ελλάδα για το γεγονός ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς για τη γεωστρατηγική μας θέση».

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι ο Τούρκος πρόεδρος ενδέχεται να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό προκειμένου να ασκήσει πίεση και για το Κυπριακό υπογράμμισε: «Αν έχει ένα σχέδιο -όπως πολύ φοβάμαι- και θέλει να το προχωρήσει, δε θα ανασταλεί από οποιαδήποτε στάση κι αν κρατήσει η Ε.Ε. Απευχόμαστε ένα τέτοιο σενάριο, γιατί θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα μας». «Δεν ξέρουμε τι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού αυτού του ηγέτη, ο οποίος κάθε φορά μας εντυπωσιάζει δυσάρεστα» επεσήμανε προσθέτοντας πως «μας παρηγορεί ότι θα σταθμίσει (η Τουρκία) και τα δικά της συμφέροντα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ