Βελτιώθηκαν οι διατροφικές συνήθειες των Θεσσαλονικέων λόγω οικονομικής κρίσης

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές στις ταβέρνες, ωθούν τους καταναλωτές να βελτιώσουν τις διατροφικές συνήθειες τους. Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, συγκριτικά με το 2011, αυξήθηκε, κατά 15 περίπου μονάδες, το ποσοστό των καταναλωτών, που δεν τρώνε κανένα γεύμα εκτός σπιτιού. Μειώθηκε το ποσοστό των καταναλωτών, που γευματίζουν μόνο μια φορά την εβδομάδα εκτός σπιτιού, κατά περίπου 4 μονάδες το ποσοστό των καταναλωτών, που γευματίζουν συχνά εκτός σπιτιού (2-4 φορές, την εβδομάδα).
Κατά 12 μονάδες αυξήθηκαν όσοι δεν τρώνε σε fast food και το ο 59,45% των καταναλωτών δήλωσαν ότι έχουν αλλάξει οι διατροφικές τους συνήθειες.
Το ψωμί, τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν μπει, σχεδόν καθημερινά, στο τραπέζι των καταναλωτών. Τα κρέατα (κόκκινα), ψάρια, τηγανητές πατάτες και αναψυκτικά έχουν περιοριστεί, σε μια φορά την εβδομάδα. Τα γλυκά, τα όσπρια, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τα αυγά και το γάλα καταναλώνονται, ελάχιστες φορές την εβδομάδα. Τέλος, η κατανάλωση αρνιού και κατσικιού περιορίζεται σε μια φορά το μήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος