Φαράγγι Πορτίτσας: Οι απαράμιλλης ομορφιάς “Συμπληγάδες” των Γρεβενών με την άγνωστη ιστορία

Το εμβληματικό γεφύρι της Πορτίτσας βρίσκεται στο χωριό Σπήλαιο, του νομού Γρεβενών και απέχει 45 χιλιόμετρα από την ομώνυμη πρωτεύουσα. Πιθανότατα είναι το δημοφιλέστερο και ομορφότερο πέτρινο γεφύρι του νομού, καθώς με το υπέροχο τοπίο που δημιουργεί το βαθύ φαράγγι με το καλά συντηρημένο γεφύρι και η ευκολία της πρόσβασης σε αυτό δημιουργούν ένα μνημείο απαράμιλλης και ασύγκριτης ομορφιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Βαβρίτσα, πρόεδρο της κοινότητας Σπηλαίου, το φαράγγι προκαλεί δέος στον επισκέπτη, θυμίζοντας τις μυθικές Συμπληγάδες, έχει συνολικό μήκος 500 μέτρων και περιβάλλεται από θεόρατους απότομους βράχους που βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, δημιουργώντας μία μαγευτική διαδρομή. Ακόμη, όπως είπε ο κ. Βαβρίτσας, το καλοκαίρι μετατρέπεται σε μία μεγάλη πλαζ που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου.

Η απαράμιλλου κάλλους διαδρομή συμπληρώνεται από τα σμαραγδένια νερά του ποταμού Βενέτικου που διέρχεται μέσω του φαραγγιού. Ο ποταμός Βενέτικος είναι γνωστός για τα νερά με το χαρακτηριστικά πρασινωπά νερά που αλλάζουν χρώμα το φθινόπωρο, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, το γεφύρι χτίστηκε με προσφορές από το Μοναστήρι του Σπηλαίου. Με εξαίρεση όμως τη μοναδική αυτή πληροφορία, σχεδόν τίποτα άλλο δεν είναι γνωστό για την ιστορία αυτού του μοναδικού γεφυριού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος