Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών και ο ψηφιακός ακτιβισμός που “ακυρώνει” διασημότητες

Για το ψηφιακό μαζικό μπλοκάρισμα των διασημοτήτων, μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπήΜέρα με Χρώμα η δημοσιογράφος Βρυξελλών και διευθύντρια σύνταξης FYI news, κα Έλενα Παπαδημητρίου.

Όπως είπε, αυτή η νέα μορφή ακτιβισμού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά τα γεγονότα στη Γάζα, με τους πολίτες να “καταδικάζουν” διαδικτυακά τους διάσημους καλλιτέχνες που δεν έχουν πάρει θέση για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Οι πολίτες ζητούν από τους καλλιτέχνες που αγαπούν, είπε η κα Παπαδημητρίου, να ξέρουν ποια είναι η θέση τους γι’ αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, επισήμανε, ωστόσο, ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο τρόπο. “Πρέπει να ξέρουμε τι συμβαίνει, ώστε να μην το κάνουμε με ημιμάθεια”, κατέληξε.

Η υπεύθυνη γραφείου τύπου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κα Ελβίρα Φόρτε, μίλησε για το debate των υποψήφιων προέδρων στις Βρυξέλλες, στο οποίο, όπως επισήμανε, υπερισχύει ο πολιτικός λόγος έναντι της εικόνας, ενώ είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες πώς αυτό συνδέεται με την καθημερινότητά τους, καθώς και με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές. Ακόμη, είπε ότι βάσει έρευνας, οι πολίτες, ηλικίας 15-45 ετών, φαίνεται να εμπιστεύονται κυρίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

” Η Ε.Ε είναι ένα υβρίδιο, στο οποίο συμμετέχουν οικειοθελώς χώρες, ώστε να πετύχουν περισσότερα από ό,τι καθεμία μόνη της, αυτό είναι άλλωστε και το διακύβευμα των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, εάν θέλουμε περισσότερη Ευρώπη ή εσωστρέφεια”, κατέληξε η κα Φόρτε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος