Εξερευνώντας τη μυστική Χαλκιδική: Από τον Ιουστινιανό στον Άγιο Ανδρέα με τη Thessaloniki Walking Tours

Ημερήσια πολιτιστική εκδρομή της στη Χαλκιδική με τη Thessaloniki Walking Tours.

Όχι τόσο μακριά από τις τουριστικές ορδές που κατακλύζουν τις κοσμοπολίτικες παραλίες της, μνημεία, χώροι πολιτισμού και μουσεία αφηγούνται την ιστορία μιας άλλης Χαλκιδικής, μιας Χαλκιδικής ίσως άγνωστης στο ευρύ κοινό.

Εξερευνώντας τη μυστική Χαλκιδική: Από τον Ιουστινιανό στον Άγιο Ανδρέα με τη Thessaloniki Walking ToursΣτην προσπάθεια να αναδειχθεί το πολιτιστικό απόθεμα αυτής της ανεξερεύνητης Χαλκιδικής και με ξεναγό τον αρχαιολόγο και ειδικό στη βυζαντινή τέχνη Τάσο Παπαδόπουλο, οργανώνεται επίσκεψη στο Μετοχιακό Συγκρότημα Νέων Φλογητών, όπου στις εγκαταστάσεις του παλιού αγιορείτικου μετοχίου λειτουργεί το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού «Ιουστινιανός», το οποίο αναδεικνύει τη βυζαντινή κληρονομιά της Χαλκιδικής στεγάζοντας ευρήματα από σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις της περιοχής.

Εξερευνώντας τη μυστική Χαλκιδική: Από τον Ιουστινιανό στον Άγιο Ανδρέα με τη Thessaloniki Walking Tours

Στον ίδιο χώρο θα γίνει περιήγηση στην περιοδική έκθεση «Η Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική», όπου εκτός από υλικά τεκμήρια υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μίας τρισδιάστατης προβολής, η οποία με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα οπτικοποιεί τα δραματικά γεγονότα που συγκλόνισαν τη Χαλκιδική, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, πριν από 201 χρόνια.

Στον Πολύγυρο θα γίνει ξενάγηση στο ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο της ιστορικής αυτής κωμόπολης, το οποίο μέσα από τα εκθέματα αλλά και τις πολυμεσικές διαδραστικές του εφαρμογές φέρνει τον επισκέπτη σε επαφή με την πλούσια αλλά και πολυτάραχη αρχαία ιστορία της Χαλκιδικής. Η Δέσποινα του Στρατωνίου και τα υπόλοιπα έργα που βρέθηκαν στο ταφικό ηρώο του χωριού αυτού από τον Πέτρο Θέμελη στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και το συγκλονιστικό χρονικό της εύρεσής τους θα βρεθούν στο επίκεντρο. Μετά από μια στάση για ξεκούραση στις παραδοσιακές ταβέρνες του Αγίου Προδρόμου, η περιήγηση θα συνεχιστεί στην Περιστερά και σε ένα από τα πιο σημαντικά, αλλά και πιο αινιγματικά, βυζαντινά μνημεία της βόρειας Ελλάδας, τον μοναδικό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Τέχνη, ιστορία και μικροϊστορία, αρχιτεκτονική, παράδοση και καινοτομία, διαχρονικές προσεγγίσεις και μια αίσθηση ανακάλυψης, αποτελούν μερικά από τα στοιχεία της πολιτιστικής εξόρμησης στα μνημεία της άγνωστης Χαλκιδικής.

Σημείο Συνάντησης: Έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ώρα: 09:00 π.μ.

Συμμετοχή: 35 ευρώ (στην οποία περιλαμβάνονται η μετάβαση με το πολυτελές λεωφορείο του Νίκου Πισσανίδη, σνακ, εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων και φυσικά οι ξεναγήσεις. Δεν περιλαμβάνεται το γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες του Αγίου Προδρόμου).

Κρατήσεις: αποκλειστικά με email στο info@thessalonikiwalkingtours.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος