ertnews.gr

Έβαλαν νήπια να ζωγραφίσουν επάνω σε άλογο σε παιδικό σταθμό

17/10 19:50
Έβαλαν νήπια να ζωγραφίσουν επάνω σε άλογο σε παιδικό σταθμό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει δραστηριότητα εκπαιδευτικού προγράμματος παιδικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παιδιά του παιδικού σταθμού “Κοπερτί” ζωγράφισαν πάνω στα σώματα αλόγων, υπό την επίβλεψη των παιδαγωγών τους. Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις χρηστών του facebook, με αρκετούς να χαρακτηρίζουν τη δραστηριότητα κακοποίηση ζώου, επισημαίνοντας ότι θα καταγγείλουν το περιστατικό.
Απαντώντας με ανακοίνωση που εξέδωσε ο παιδικός σταθμός, αναφέρει μεταξύ άλλων πως “πρόκειται για ΣΧΕΣΗ μεταξύ παιδιών και ζώων και στην ουσία πρόκειται για ένα ακόμη χάδι με το πινέλο ή και βούρτσισμα σαν αυτό, που έτσι κι αλλιώς προηγείται πάντα σε κάθε επίσκεψή μας.
Το αν το απολαμβάνουν τα άλογα φυσικά μόνο μέσω της γαλήνιας στάσης τους μπορεί να αξιολογηθεί ή και από την γνώμη των ειδικών που ασχολούνται με τα άλογα (πχ ο υπεύθυνος Εκπαιδευτικός-Ψυχολόγος του προγράμματος ή άλλοι εκπαιδευτές). Αν βέβαια αναζητούμε οπωσδήποτε «κακοποίηση» ή εκμετάλλευση των ζώων, τότε προφανώς θα μπορεί να διαφωνεί κανείς ακόμη και με την ιππασία ή με τον εγκλεισμό των ζώων σε σταύλους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version