Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 21.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Προβλήτα Α) το EU RICE Festival (Φεστιβάλ Βιώσιμης Καλλιέργειας του Ευρωπαϊκού Ρυζιού).
Σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση, σεφ και εκπρόσωποι της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και του Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia, δηλαδή της Ρυθμιστικής Αρχής του ΠΟΠ Ρυζιού της Βαλένθια (CRAV) από την Ισπανία, θα ενημερώσουν για την βιώσιμη πτυχή της καλλιέργειας του ρυζιού ενώ θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την ασφάλειά του.
Το EU RICE Festival (Φεστιβάλ Βιώσιμης Καλλιέργειας του Ευρωπαϊκού Ρυζιού) πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος EU RICE, το οποίο υλοποιείται από την Αγροτική εταιρική σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το CONSEJO REGULADOR DE LA DOP ARROZ DE VALENCIA (CRAV).
Στόχος της διήμερης αυτής εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους καταναλωτές ότι το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη είναι ένα βιώσιμο και ασφαλές προϊόν, καθώς η καλλιέργεια του ρυζιού γίνεται σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εκδήλωση αυτή θα διεξαχθεί παράλληλα με το 1o Φεστιβάλ Ρυζιού που διοργανώνει για πρώτη φορά ο Σύνδεσμος Ορυζόμυλων Ελλάδος (ΣΟΕ) με την αιγίδα του Δήμου Δέλτα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, βραβευμένα εστιατόρια «στήνουν» τις κουζίνες τους στην Προβλήτα Α’ και προσκαλούν το κοινό να γευτεί τις δημιουργικές τους με βασικό πρωταγωνιστή το ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μουσικές εκδηλώσεις, παιχνίδια για μικρούς και διαγωνισμούς για μεγάλους. Ταυτόχρονα στο live cooking stage του EU RICE Festival 10 διακεκριμένοι σεφ θα παρουσιάσουν πρωτότυπες αλλά και παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με ρύζι. Στο EU RICE Festival θα συμμετάσχει η καταξιωμένη Σεφ και Πρεσβευτής του προγράμματος EU RICE, Ντίνα Νικολάου, προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Την παρουσίαση του EU RICE Festival θα αναλάβει ο Κωστής Ζαφειράκης, προσθέτοντας τη δική του ξεχωριστή πινελιά στην εκδήλωση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος