Εθελοντική ομάδα για την προστασία του δάσους 

Εν όψει της θερινής περιόδου και του κινδύνου πυρκαγιών στον Ζυγό της Καβάλας οι εθελοντές δηλώνουν έτοιμοι για δράση, αχρείαστη να είναι.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τασούλα Κρητικού, για άλλη μια φορά μιλά για ένα θέμα που αγγίζει τις ζωές των ανθρώπων.

Επί 23 χρόνια η προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος είναι σκοπός ζωής για άνδρες και γυναίκες που αποτελούν την ανθρώπινη ασπίδα προστασίας για το περιβάλλον.

Ο Σπύρος Μουράτης, αντιπρόεδρος του φυσιολατρικού πολιτιστικού συλλόγου Ζυγού, αναφέρει ότι από τον Ιούνιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου η ομάδα βρίσκεται σε συναγερμό, και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αυτό το διάστημα μπορεί να παραταθεί.

Εθελοντική ομάδα για την προστασία του δάσους 

Έχοντας καλύτερη οργάνωση, η ομάδα έχει σχεδόν καθημερινή παρουσία στα ενδεδειγμένα σημεία, έτοιμη να επέμβει την κατάλληλη στιγμή. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός συντηρείται με την βοήθεια του δήμου Καβάλας, χορηγών και ατομικών προσπαθειών των μελών, σημειώνει ο κ. Μουράτης.

Συνεχείς περιπολίες, από την ομάδα στην οποία συμμετέχουν ογδόντα άτομα, προσφέρει την δυνατότητα εντοπισμού μιας εστίας φωτιάς και την άμεση ενημέρωση της πυροσβεστικής προκειμένου να μεταβεί στο σημείο εγκαίρως.

Εθελοντική ομάδα για την προστασία του δάσους 

Η εθελοντική εργασία μετρά πολλές δεκαετίες, είναι τρόπος ζωής πλέον για τους κατοίκους, όπως αναφέρει η Μαρία, η οποία τα δυο τελευταία χρόνια αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της για την κοινότητα και το περιβάλλον. Οι κάτοικοι του Ζυγού- Κρυονερίου Καβάλας, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σε μια εποχή που η φύση βασανίζεται από τις αλλαγές του κλίματος και την αδιαφορία ή τις επιβουλές ορισμένων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος