“H επιδημία των social media”: Ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3 (trailer)

Array

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/12/2017, στις 22:05
“HOW TO MANIPULATE SOCIAL MEDIA”

Τα Social media (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) είναι οι πλέον ισχυρές πλατφόρμες για τη διαφήμιση και την προώθηση. Από τους πολιτικούς ως τους αστέρες της ποπ, ο καθένας θέλει να δει τα likes, τις προβολές και τους οπαδούς τους στα ύψη. Τα στοιχεία αυτά είναι η κύρια μέτρηση της επιρροής και της αναγνώρισης. Πολλοί είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν μια περιουσία στο κυνήγι της δημοτικότητας. Κάποιος μπορεί να κερδίσει το τριπλάσιο ενός μέσου μισθού πουλώντας τα ‘likes’ του στο Facebook. Μερικοί χρησιμοποιούν ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή που μπορεί να δημιουργήσει εκατομμύρια πλαστούς οπαδούς. Αυτή η επιδημία έχει εξαπλωθεί ακόμα και σε διασημότητες. Γνωστή τραγουδίστρια πρόσφατα αφαιρέθηκε από το YouTube όταν αποδείχθηκε ότι 156 προβολές της ήταν ψεύτικες.
Η πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο επίσης, είναι μια πολύ ισχυρή μορφή διαφήμισης. Μεγάλες εταιρίες μόδας και καλλυντικών πληρώνουν τους δημιουργούς των βίντεο για να προωθήσουν διακριτικά, ακόμα και παράνομα, τα προϊόντα τους. Κάποιες εταιρίες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σαμποτάρουν τη φήμη των αντιπάλων τους. Αυτή η τεράστια διαδικτυακή κυριαρχία δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι καμπής. Μετά από μία ώρα, όταν το ντοκιμαντέρ αυτό θα τελειώνει, άλλες πέντε χιλιάδες ώρες βίντεο θα έχουν ανέβει στο YouTube και ενενήντα τρία εκατομμύρια likes θα έχουν μπει στο Facebook.

Έτος παραγωγής: (2014)
Σκηνοθεσία: Celine Chasse

[iframe_youtube width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/KOqVTZ2ZSm8″ frameborder=”0″ gesture=”media” allow=”encrypted-media” allowfullscreen>]

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ