Η σειρά At our Neighbour’s Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.
Eπεισόδιο 20: Φινέστρε [Finistere]
Πίσω από το Plouarzel υπάρχει μόνο η θάλασσα. Εδώ φαίνεται να είναι το τέλος του κόσμου. Πέρα από τα βραχώδη νησιά στην ακτή, υπάρχει μόνο το γαλαζοπράσινο νερό του ωκεανού.
Είναι πολύ μακριά για το Παρίσι. Οι κάτοικοι της περιοχής διατήρησαν κάποιες ιδιαιτερότητες που έχουν από καιρό εξαφανιστεί αλλού στη χώρα.
Ολόκληρη η περιοχή ζούσε από το ψάρεμα. Όμως, οι μεγάλοι αλιευτικοί στόλοι στην ανοιχτή θάλασσα έχουν από καιρό αλλάξει τα πράγματα. Αλλά υπάρχουν ακόμα οι ανεξάρτητοι ψαράδες. Αψηφούν αυτόν τον συντριπτικό ανταγωνισμό και αναζητούν πολύ συγκεκριμένα ψάρια και θαλασσινά που δεν ενδιαφέρουν τη βιομηχανική αλιεία. Η οικογένεια της Έρελ είναι μία από αυτές.
Επομένως, υπάρχουν ψάρια στο τραπέζι της που σπάνια βρίσκονται αλλού. Αλλά αν το επιτρέπει ο χρόνος, κερνάει τον εαυτό της μια κρέπα, το παγκοσμίως διάσημο κλασικό της περιοχής. Και όταν οι φίλοι έρχονται σπίτι το βράδυ, η νεαρή ψαράς τους προσκαλεί σε μια γνωστή σπεσιαλιτέ της περιοχής: έχει ένα πολύ ιδιαίτερο pot-au-feu.
Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση : https://www.ertflix.gr/category/xena-docs/, την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος