ΕΡΤ3 – Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (trailer)

 ΤΡΙΤΗ  01/05/2018, στις 16:00 
ΕΡΤ3 – Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (trailer)

“THE MITTAL EMPIRE: A MODERN TRAGEDY”

Ωριαίο Ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής CAPA PRESSE/ ARTE France/ Be-FILMS/ R.T.B.F., 2014.
Ο Lakshmi Mittal είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας- κολοσσού MITTAL και ένας καπιταλιστικός μύθος. Ο γιος εργατών στην Ινδία, που ανέλαβε την μικρή, οικογενειακή επιχείρηση χαλυβουργίας για να την μετατρέψει σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, μέσα σε σαράντα χρόνια.
Στην πραγματικότητα, η τεράστια οικονομική επιτυχία του Lakshmi Mittal καθρεφτίζει το νέο πρόσωπο του καπιταλισμού στον 21ο αιώνα. Τις εταιρείες- κολοσσούς που εξαλείφουν τον υγιή ανταγωνισμό και καταστρέφουν τις θέσεις εργασίας.
Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τις τεράστιες καταχρήσεις που γίνονται στα πλαίσια του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες μπορούν πια να επιβάλλουν νέα μοντέλα οργάνωσης της παραγωγής και απαιτήσεις κερδοφορίας στα αποδυναμωμένα εθνικά κράτη, καταστρέφοντας τους φυσικούς πόρους μιας ολόκληρης χώρας με τρομακτικό ανθρώπινο κόστος.

Σκηνοθεσία: Jérôme Fritel

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :

https://www.ertflix.gr/category/ert3/ntokimanter-ert3/ , την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες
 Δείτε το trailer 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος