ΕΡΤ3 – Η κατάκτηση της Αμερικής – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)

  Καθημερινά στις 23:00 

«CONQUISTADORES: ADVENTUM»

Έτος παραγωγής: (2017)

Δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ, 8 ωριαίων επεισοδίων, ισπανικής παραγωγής MOVISTAR + / GLOBALSET, 2017.
Στις 2 Ιανουαρίου 1492, η βασίλισσα Ιζαμπέλα της Καστίλλης καταλαμβάνει τη Γρανάδα, το τελευταίο προπύργιο του Ισλάμ στην Ιβηρική Χερσόνησο.
Μετά από οκτώ αιώνες τελειώνει η Reconquista, ο πόλεμος κατάκτησης της Ιβηρικής χερσονήσου από τους Χριστιανούς ηγεμόνες κόντρα στις δυναστείες των Μουσουλμάνων Μαυριτανών. Έξι μήνες αργότερα, οι τρεις καραβέλες του ναύαρχου Χριστόφορου Κολόμβου ετοιμάζονται να διασχίσουν “τη θάλασσα του σκότους”.
Η ανακάλυψη μιας νέας ηπείρου θα ανοίξει το δρόμο στα επόμενα 30 χρόνια
που σημάδεψαν Ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.
vlc-00524
vlc-00523
vlc-00522
vlc-00518
vlc-00515
vlc-00514

Eπεισόδιο 1: ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ [Las llaves del mar]

Στις 2 Ιανουαρίου 1492, η βασίλισσα Ιζαμπέλα της Καστίλλης κατέκτησε τη Γρανάδα, το τελευταίο μουσουλμανικό προπύργιο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Πολλοί από τους χαρακτήρες που παρευρίσκονται στη γιορτή αυτής της νίκης είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας: Αλόνσο Οχέδα, Πόνσε ντε Λεόν, Πεδράριας Νταβίλα, Γκονζάλο Γκερέρο και βεβαίως ο Χριστόφορος Κολόμβος, ένας άνθρωπος που έχει εμμονή να φτάσει στην Ανατολή πλέοντας προς την Δύση.
Ο ναύαρχος Κολόμβος είναι ένας σκληρός άντρας, μαυρισμένος στη θάλασσα και ικανός να διευθύνει οποιοδήποτε πλήρωμα. Στις 12 Οκτωβρίου 1492, μετά από 33 ημέρες ναυσιπλοΐας και αφού έχει υποστεί την ανταρσία των ανδρών του, οι τρεις καραβέλες του φθάνουν σε αυτό που πιστεύει ότι είναι οι Ινδίες. Δεν φυτεύουν καμία σημαία, δεν τραγουδάνε, δε γονατίζουν, δεν προσεύχονται, δεν φιλάνε το έδαφος … είναι τόσο φοβισμένοι όσο οι Ινδοί του νησιού Guanahani που βρίσκουν τον δρόμο τους. Αλλά η ειρήνη διαρκεί ελάχιστα: σύντομα θα δούμε πώς γεννιέται η λαχτάρα για εξουσία, η δίψα για χρυσό, καταχρήσεις, βιασμοί, η καταστροφή μιας από τις καραβέλες και οι θάνατοι. Και θα δούμε πώς επιστρέφουν στην Ισπανία για να πούνε στον κόσμο ότι οι χάρτες τους είναι ξεπερασμένοι. Ως τρόπαιο, ο Κολόμβος θα μεταφέρει στη βασίλισσα της Ισπανίας 20 Ινδιάνους από τους οποίους μόνο 8 θα φτάσουν ζωντανοί.

Σκηνοθεσία: ISRAEL DEL SANTO
Καλλιτεχνική διεύθυνση: MATTEO MARIOTTI
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
MIGUEL LAGO- ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ
MARIO DE LA ROSA- ΧΟΥΑΝ ΝΤΕ ΛΑ ΚΟΖΑ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ
AITANA SΑNCHEZ-GIJΟN ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΙΛΛΗΣ
Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση
https://www.ertflix.gr/category/ert3/ntokimanter-ert3/ , την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες
 Δείτε το trailer 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ