«VERY FOOD TRIP»
Σειρά ντοκιμαντέρ 16×26’ επεισοδίων (Α’ και Β’ Κύκλος), παραγωγής MFP σε συνεργασία με το Food Sweet Food
Ανακαλύπτοντας τον κόσμο δοκιμάζοντας την τοπική κουζίνα στα σπίτια των ντόπιων.
Είναι το στοίχημα της Μαρίν και του Λουί (27 ετών), οι οποίοι διασχίζουν τον κόσμο με την κάμερα ανά χείρας, αναζητώντας γαστιμαργικές συναντήσεις ή απλές γνωριμίες.
Ανακαλύπτουν ντόπια πιάτα μέσα από τις περιπλανήσεις τους, στα μέσα μεταφοράς, στις αγορές ή χτυπώντας απευθείας πόρτες. Μαθήματα μαγειρικής, εκπληκτικές γευσιγνωσίες, και φυσικά συγκινητικές συναντήσεις, που κόβουν την ανάσα : μια εμβάθυνση στις κουζίνες του κόσμου σαν να ήσασταν εκεί!
“Για να γνωρίσετε καλά μια χώρα, πρέπει να την πιείτε, να τη φάτε και να την ακούσετε να τραγουδά.”
Eπεισόδιο 3: Ινδία
Μπάμιες με καρύδα, κάρι ψαριού και κοτόπουλο ταμούλ
Το Καπ στα Νότια της Ινδίας, ένας προορισμός λίγο ιδιαίτερος για τον Λουί : ως παιδί έζησε εκεί ως τα 6 του και δεν επέστρεψε ποτέ. Αυτό το ταξίδι με αέρα τελετής μύησης θα τον ξαναβυθίσει στις γεύσεις της παιδικής του ηλικίας, ενώ η Μαρίν θέλει να δοκιμάσει το ινδικό ρητό που υποστηρίζει πως «εδώ, τους καλεσμένους τους υποδέχονται σαν θεούς ». Από το Μουνάρ έως το Μαντράς, περνώντας από το αρχαίο γαλλικό μπαρ του Ποντισερί, υποδέχονται τους δύο ταξιδευτές μας με μια απλότητα και μια αυθεντική και διακριτική γενναιοδωρία. Ένα αίνιγμα θα τους ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους : το γεγονός ότι δεν μοιράστηκαν κανένα γεύμα με γυναίκες, οι οποίες όμως τους άνοιξαν τις πόρτες των κουζινών τους και των σπιτιών τους… Αυτό που θα αποκαλυφθεί τελικά είναι το καθοριστικό στοιχείο της ινδικής φιλοξενίας !
Σκηνοθεσία: Μαρίν Μαντριλά/ Λουί Μαρτέν
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος