ΕΡΤ3 – Άξονες ανάπτυξης: Δράμα – Α´ Τηλεοπτική μετάδοση (trailer)

 Κάθε Σάββατο, στις 13:30  

Έτος παραγωγής: (2020)

Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Σε μια Ευρώπη η οποία συνεχώς αλλάζει αναζητώντας τα νέα ορόσημά της, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα και διαμορφώνονται νέες ισορροπίες.
Στην περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αξιοποίησης της τεχνολογίας και των φυσικών πόρων.
Έχοντας μια σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων η Ελληνική περιφέρεια προσφέρει και προσφέρεται για επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Ακολουθώντας κατά μήκος τους μεγάλους οδικούς άξονες, η εκπομπή αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες γεωγραφικών ενοτήτων, τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρονται για μεγάλες και μικρές επενδύσεις στη χώρα. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε καινοτόμες ιδέες, σε εξαγωγικούς τομείς αλλά και σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες, στην αλιεία, στον τουρισμό και σε σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες. Παράλληλα σε περιοχές που διαθέτουν σχετικούς τόπους, θα δοθεί έμφαση στην εμπέδωση πολιτισμικών και λαογραφικών στοιχείων, με τα οποία θα διανθίζεται κάθε επεισόδιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ-σκηνοθεσία
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΑΝΙΣΑ ΣΚΕΝΤΕΡΗ –ρεπορτάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΩΤΗΣ –βοηθός σκηνοθέτη, μοντάζ, γραφικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ –αρχισυνταξία
ΠΑΝΟΣ ΦΑΪΤΑΤΖΟΓΛΟΥ –διευθ. φωτογραφίας

FLYOVER 1
FLYOVER 2
FLYOVER 3D

Eπεισόδιο 9Δράμα

Οι Άξονες Ανάπτυξης βαδίζουν στα χνάρια του μυθικού Διονύσου στη Δράμα.
Από την παραδοσιακή καλλιέργεια στους αμπελώνες της περιοχής, μέχρι το τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Δράμα, όπου σχεδιάζεται και βελτιώνεται η επόμενη μέρα της αμπελουργίας.
Το ρομπότ του τρύγου και η καθοριστική συμβολή των νέων τεχνολογιών στην αναβάθμιση του παραγόμενου προϊόντος.
Η κυκλική οικονομία και πώς εφαρμόζεται στην πράξη από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας, ξεκινώντας από το φρούτο, στο οποίο επενδύει, που δεν είναι άλλο από το ρόδι.
Τέλος, ενημερωνόμαστε από το τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος στη Δράμα, για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές μέσω υπερσύγχρονων συστημάτων τηλεπισκόπησης.

 Δείτε το trailer 

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :  https://www.ertflix.gr/category/ert3/axones-anaptyxis/, την ημέρα προβολής του.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ