«Amazing Train Journeys»
Συνάντηση ανθρώπων κατά μήκος των διαδρομών και ανακάλυψη νέων ονείρων, αυτό είναι το DNA αυτής της επιτυχημένης σειράς, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Επιλέγοντας το τρένο ως μέσο ταξιδιού, επιλέγουμε να ανακαλύψουμε, να ονειρευτούμε … και να συναντήσουμε άτομα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Ο Philippe Gougler, ο μάρτυρας- ταξιδιώτη μας, είναι πεπεισμένος ότι χωρίς την ανθρώπινη συνάντηση δεν υπάρχει ταξίδι. Σε κάθε χώρα, σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη, το τρένο είναι το ιδανικό μέρος για να μοιραστούμε τις εμπειρίες της ζωής των απλών αλλά μοναδικών επιβατών. Από τους μετακινούμενους στο Shinkansen στην ομάδα διαλογής αλληλογραφίας της Σρι Λάνκα, ο Philippe συναντά τους ντόπιους και με αυτόν τον τρόπο γνωρίζει την ιδιαιτερότητα και την ανθρωπιά τους.
Eπεισόδιο 3: ΝΑΜΙΜΠΙΑ [NAMIBIA]
Στη Ναμίμπια, σε αυτή την άγρια, άγονη και εξαίσια φύση, ο άνθρωπος έχει φτιάξει μόνο μια μικρή και λιτή γωνιά στην άκρη. Τα τρένα είναι σπάνια εδώ, μόνο μερικές σκόρπιες γραμμές παίρνουν τους ταξιδιώτες. Αλλά μόλις φτάνει, ο Φιλίπ Γκουγκλέ νιώθει ότι το ταξίδι του πάνω στις ράγες θα είναι περισσότερο σαφάρι παρά μαζική μεταφορά. Εδώ η φύση είναι πανταχού παρούσα και τα ζώα αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής.
Αλλά η Ναμίμπια είναι και άμμος. Τα τρένα παλεύουν καθημερινά με την άμμο, που μπορεί να μπλοκάρει μια ολόκληρη γραμμή, σχηματίζοντας ψηλούς αμμόλοφους στη διαδρομή. Εδώ συναντάμε απίστευτες ερήμους, χιλιάδες αμμόλοφους που ορισμένοι φτάνουν τα 250 μέτρα ύψος και 30 χιλιόμετρα μήκος. Λέμε συχνά ότι δεν υπάρχει τίποτε στην έρημο, αλλά δεν είναι εντελώς αλήθεια αυτό. Η έρημος Καλαχάρι επιφυλάσσει μια πολύ όμορφη έκπληξη στον Φιλίπ, μια σπάνια συνάντηση με τους ανθρώπους που ζουν εδώ από πάντα. Οι Βουσμάνοι είναι οι πιο παλιοί κάτοικοι της νότιας Αφρικής.
Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος