«Εκ του πλησίον» με τον Γ.Μπουτάρη στην ΕΡΤ3 (trailer)

Array

Υπό τoυς ήχους του “Who Are You”  των “WHO”, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρχίζει να ξεδιπλώνει τολμηρές, τεκμηριωμένες απόψεις και αφοπλιστικά “αιρετικές”,  για σύγχρονα προβλήματα του πλανήτη.
Θυμάται όμορφες και παράξενες στιγμές από  τα εφηβικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη και  τους “τσιμισκάκηδες” της ατίθασης δεκαετίας του 1960 , αλλά και την εποχή που έδωσε το δικό του στίγμα την οινοπαραγωγή της χώρας,  εργαζόμενος στην επαγγελματική του πατρίδα, τη Νάουσα.
Ο Γιάννης Μπουτάρης υποστηρίζει ότι η ένταξη των προσφύγων στη ζωή της πόλης , θα ωφελήσει τη Θεσσαλονίκη , μια πόλη πολυπολιτισμική, και προσθέτει ότι πάντα η συνύπαρξη ανθρώπων από διαφορετικές εθνότητες και κουλτούρες αργά ή γρήγορα αμβλύνει τις διαφορές.  “Αρκεί , λέει, να το συνειδητοποιήσουμε όλοι αυτό και να μάθουμε να είμαστε ανοιχτοί και ανεκτικοί στο διαφορετικό”.
Ο ίδιος πιστεύει ότι πια ανέτειλε η “εποχή των πόλεων” σε αντίθεση με την γραφειοκρατική κεντρική διοίκηση και ότι η “Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν στη δημόσια διοίκηση” .  Επίσης σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την ‘’αντιπαλότητα’’ μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία- Μοντάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΩΤΗΣ
Διευθ. Φωτογραφίας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΪΤΑΤΖΟΓΛΟΥ
Ηχοληψία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

[iframe_youtube width=”900″ height=”506″ src=”https://www.youtube.com/embed/Mji_tuRUcBA” frameborder=”0″ allowfullscreen>]
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ