«Του νερού τα παραμύθια» στην Πιερία (trailer)

Array

ΤΕΤΑΡΤΗ  24/05/2017, στις 21:00

Ο γνωστός αρχαιολόγος, διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης κύριος Δημήτρης Πατερμανλής ξεναγεί την Ίνα Ταράντου στο Δίον, τον σπουδαίο αυτόν αρχαιολογικό χώρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Ο καθηγητής κ. Πατερμανλής μαζί με την ομάδα του, ανέσυραν από τη λάσπη και τη λήθη το μεγαλείο της αρχαίας πόλης όπου είχαν χτίσει οι αρχαίοι Μακεδόνες για να λατρεύουν τον Δία. Ο καθηγητής περιγράφει όλες εκείνες τις κρίσιμες στιγμές των ανασκαφών καθώς και τα συναισθήματα του, όταν έρχονταν στο φως όλοι αυτοί οι αρχαίοι θησαυροί, που μετέτρεψαν σήμερα το Δίον σε ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά πάρκα.
Από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον στην σύγχρονη Πιερία και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Κατερίνη με τις μαγευτικές παραλίες χιλιομέτρων, μεταφερόμαστε με τη βοήθεια του τραγουδοποιού Δήμου Αναστασιάδη. Ο Δήμος θα δείξει στην κάμερα της εκπομπής τη μικρή φάρμα που έχουν φτιάξει οι γονείς του και τα αδέλφια του λίγο έξω από την Κατερίνη, ενώ ο αδελφός του Θωμάς Αναστασιάδης πρόεδρος του Θρακικού συλλόγου Γανόχωρας θα ετοιμάσει ένα γλέντι στο οποίο θα δούμε το γνωστό τραγουδοποιό σε έναν άλλο ρόλο!

Παραγωγή: EΡT3
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης
Δημοσιογραφική έρευνα: Ινα Ταράντου
Αρχισυνταξία – Μουσική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Φώτης Ζυγούρης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Ζωή Λιάκα
Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου, Θοδωρής Αρμάος
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Styling: Bαγγέλης Ζάχος
Παρουσίαση: Ινα Ταράντου

[iframe_youtube width=”900″ height=”506″ src=”https://www.youtube.com/embed/q6R0E9UE0A8″ frameborder=”0″ allowfullscreen>]

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ