ΕΡΤ3 «ΚΟΝΤΡΑΠΟΥΝΤΟ», Αφιέρωμα : Μουσικό χωριό – Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου (trailer)

Array

Η εκπομπή επανέρχεται στο πρόγραμμα της ΕΡΤ3 για την περίοδο 2016-2017 με άξονα αναφοράς πλέον την ελληνική μουσική, το ελληνικό τραγούδι. Παρουσιάζονται πρόσωπα και γεγονότα, διαχρονικά και επίκαιρα, φεστιβάλ κι αφιερώματα για το παρόν και την ιστορία της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Οι δύο πρώτες εκπομπές είναι αφιερωμένες στο «Μουσικό Χωριό 2016» που πραγματοποιήθηκε από 18 Αυγούστου ως 1 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου με θέμα την «Ποίηση των ήχων και των λόγων σε 20 κινήσεις».
Η εκπομπή παρακολουθεί σαν ένα ταξίδι, ένα οδοιπορικό, τη διοργάνωση στα εργαστήρια, στις συναυλίες και στις καθημερινές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τη συλλογική παράσταση «Διαπασών», στην οποία περίπου εκατό μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές ενώνονται σε μια ανθρώπινη αλυσίδα ήχου, λόγου και μουσικής, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια ανεπανάληπτη καλλιτεχνική μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινη εμπειρία.
Στην εκπομπή μιλούν οι τρεις συνιδρυτές του Μουσικού Χωριού, Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής ΜΜΘ, Κώστας Μακρυγιαννάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και Θύμιος Ατζακάς, επίκουρος καθηγητής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Επίσης, η Μάρθα Φριντζήλα, σκηνοθέτρια θεάτρου και τραγουδίστρια και οι συνθέτες Κατερίνα Φωτεινάκη, Μιχάλης Σιγανίδης και Αντώνης Ανισέγκος συνθέτης.

Παραγωγή: EΡT3
Σκηνοθεσία: Ηλίας Γεωργακόπουλος.
Επιμέλεια: Γιάννης Τσολακίδης, Μουσική σήματος: Γιάννης Τσολακίδης,
Παραγωγή: Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη
Παρουσίαση: Γιάννης Τσολακιδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ