Από το 1963 που κατασκευάστηκε το κολυμβητήριο Χανίων δεν υπήρξε ουσιαστικά κάποια εργασία και ο χρόνος άφησε τα σημάδια του στην δομή.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Περικλής Κουκλάκης, παρουσιάζει τις δυσκολίες που προκύπτουν από την διακοπή λειτουργίας, προκειμένου να ανακατασκευαστεί.
Ο Κώστας Κοκονάς, εκπρόσωπος Συλλόγων Γονέων Αθλητών Υγρού Στίβου Χανίων, αναφέρει ότι περίμεναν πως το έργο θα ολοκληρωθεί τμηματικά.
Όμως σύμφωνα με τους τεχνικούς συμβούλους αυτό είναι ανέφικτο. Έτσι, θα πρέπει να διακοπεί η λειτουργία για ένα διάστημα 15 μηνών. Σύμφωνα με τον κ. Κοκονά αυτό θα διακόψει το πρόγραμμα προπονήσεων και άθλησης των παιδιών, ενώ και οι κάτοικοι δεν θα έχουν χώρο για την συνήθη άσκησή τους.
Η δημοτική αρχή δέχθηκε να παραταθεί ο χρόνος για την έναρξη των εργασιών για την 1η Αυγούστου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το προπονητικό πρόγραμμα των αθλητών. Επίσης δεσμεύτηκε για την δημιουργία μιας προκάτ πισίνας, έως την 1η Σεπτεμβρίου που θα κατασκευαστεί στο κλειστό Γυμναστήριο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του ποταμού Κλαδισού στην Νέα Χώρα και σε απόσταση 2 χλμ. από το κέντρο της πόλεως. Ωστόσο, οι σύλλογοι επιμένουν ότι αυτή η προκάτ κατασκευή δεν αρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες.
Ούτε πέντε τέτοιες προκάτ πισίνες δεν αρκούν όπως παραδέχθηκε ο κ. Κοκονάς, αφού μόνον τα παιδιά που αθλούνται ανέρχονται σε 1.000, χωρίς να συμπεριληφθούν τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το κοινό.
Ο Νίκος Αντωνογιαννάκης εκπρόσωπος συλλόγου γονέων αναφέρει ότι το 8% των ολυμπιακών ομάδων έχουν περάσει από τα Χανιά και πως τα παιδιά που αθλούνται στην πισίνα υπολογίζονται σε 350- 400 κάθε χρονιά.
Σημειώνεται ότι το έργο υπάγεται στο υπουργείο αθλητισμού. Ωστόσο, με τις αντιδράσεις των συλλόγων γονέων θα πρέπει να παραπεμφθεί στις καλένδες, αφού δεν προτείνονται λύσεις. Μια 25άρα προκάτ πισίνα μπορεί να κοστίζει έως και 25.000 με 40.000 ευρώ. Αυτά για απλές ιδιωτικές, χωρίς τις προδιαγραφές ασφαλείας ειδικά για άτομα ΑμΕΑ ή μεγάλης ηλικίας. Το κόστος ανεβαίνει κατά πολύ όταν πρόκειται για πέντε- έξι τέτοιες κατασκευές. Επιπλέον, οι πισίνες δεν τοποθετούνται οπουδήποτε και ανάλογοι χώροι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι για τέτοιες υποδομές. Ένα τεράστιο κόστος για λίγους μήνες που θα το επωμιστεί ποιος;
Ενδεχομένως, ο δήμος θα μπορούσε να συνάψει συμβάσεις με τα ιδιωτικά κολυμβητήρια του νομού, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες προπόνησης άθλησης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος