Έργα τέχνης με φυσικά υλικά από τα δάση

Ένα εργαστήριο διαφορετικό από τα συνήθη μέσα στην φύση, από όπου ο γλύπτης Σταύρος Γκέσκος αντλεί έμπνευση και τα υλικά για να δημιουργήσει ξεχωριστά έργα τέχνης.  

Τι γίνονται τα δέντρα όταν πεθαίνουν; Κλαδιά και κορμοί  που ξεραίνονται, καλύπτονται κάτω από τα πεσμένα φυλλώματα, γρήγορα σαπίζουν στο χώμα, χάνονται.

Μήπως θα μπορούσαν να ξαναπάρουν ζωή; Αυτό σκέφτηκε ο κ. Γκέσκος, που είδε την δημιουργία ως συνέχεια του έργου της φύσεως.

Παρατηρώντας την φθορά των φυσικών υλικών άρχισε την συλλογή τους  από τα δάση, καθώς δεν αποτελούν πλέον μέρη ζωντανών δένδρων και τα μεταμόρφωσε σε φανταστικά και μυθικά πρόσωπα, ανάλογα με την προσωπικότητα του δέντρου, του ξύλου και της μυθοπλασία που είχε κατά νού ο καλλιτέχνης.  

Κάτοικος Εδέσσης δηλώνει τα τελευταία 38 χρόνια  ο κ. Γκέσκος, ο οποίος διατηρεί ιδιωτικό εργαστήριο γλυπτικής στην περιοχή των μύλων στη Έδεσσα.

Τα υλικά του όπως λέει είναι ξυλοπολτός που προστίθεται επάνω στο ξύλο, το οποίο παίρνει διάφορες μορφές.

Ως συνδετικά υλικά χρησιμοποιεί υδροδιαλυτές κόλλες, πριονίδι και στόκο, καθόλα οικολογικά, που δεν προσβάλουν το περιβάλλον και την προσωπική του κοσμοαντίληψη. Άλλωστε και αυτά τα έργα, έχοντας πεπερασμένο χρόνο ζωής θα επιστρέψουν κάποια στιγμή στην φύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος