Έρευνα για την αναρρωτική άδεια του σταθμάρχη

Σε πινγκ- πονγκ εξελίσσεται η μετάθεση των ευθυνών μεταξύ των υπαλλήλων του ΟΣΕ για το θέμα του αριθμού των σταθμαρχών που θα έπρεπε να υπάρχουν στην επίμαχη βάρδια της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, ενώ σε αργία ετέθησαν οι δυο γιατροί που έδωσαν μηνιαία αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή σταθμάρχη.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις.

Το πρωί ο Φώτης Σερέτης διοικητής της 5ης Υγειονομικής περιφέρειας μετέβη στο δικαστικό μέγαρο Λαρίσης και παρέδωσε στην ανακρίτρια το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ που διεξήχθη εχθές. Είπε ότι οι γιατροί έχουν τεθεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, ενώ αναμένεται να περάσουν από το πειθαρχικό της ΥΠΕ με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Το ξετύλιγμα του νήματος απόδοσης των ευθυνών σε κάθε υπαίτιο της τραγωδίας των Τεμπών έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λαρίσης Σταμάτης Δασκαλόπουλος, κατέθεσε έγγραφο ζητώντας να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Ο κύκλος των κατηγορουμένων θα διευρυνθεί, συμπεριλαμβάνοντας τους υπεύθυνους  υπηρεσιακούς παράγοντες, τον ΟΣΕ  και τις θυγατρικές του. Καλούνται εν ενεργεία και συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί να καταθέσουν, ενώ η έρευνα διευρύνεται προς πάσα κατεύθυνση, οπότε μπορεί κάποιος μάρτυρας σήμερα να καταστεί κατηγορούμενος αύριο. Η «Παρέλαση» μαρτύρων συνεχίζεται και η 3η ανακρίτρια έχει στα χέρια της τα πρώτα στοιχεία.  

Έρευνα για την αναρρωτική άδεια του σταθμάρχη

Εν τω μεταξύ, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αλέξανδρος Καλαφάτης, επιχειρεί να ξετυλίξει τον μίτο της Αριάδνης στο δεύτερο επίμαχο σημείο της υποθέσεως που αφορά τις βάρδιες των σταθμαρχών και τον αριθμό τους στο συγκεκριμένο πόστο την μοιραία νύχτα.

Ο προφυλακισθείς σταθμάρχης είχε για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πέντε συνεχείς βραδινές βάρδιες.

Το έγγραφο με τις βάρδιες που κατέθεσε ο επιθεωρητής-προϊστάμενος δείχνει ότι τρία άτομα είχαν τοποθετηθεί και υπήρχε αλληλοκάλυψη, κάτι που όμως δεν ίσχυσε εν τοις πράγμασι.

Ο δεύτερος σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας, που θα έπρεπε να αποχωρήσει από την θέση του στις 23:00΄ έφυγε νωρίτερα στις 22:15΄, επιτρέποντας την απειρία του προφυλακισθέντος σταθμάρχη να διαχειριστεί την κίνηση των συρμών.

Από το έγγραφο προκύπτει επίσης ότι ο πρωινός σταθμάρχης άλλαξε βάρδια με τον απογευματινό και ο δεύτερος που θα αναλάμβανε την επικάλυψη του ωραρίου έως τις 23:00΄ έκρινε ότι μπορούσε να φύγει νωρίτερα.

Το θέμα των βαρδιών χειρίστηκε ως αρμόδιος ο προϊστάμενος, που τελικά επέλεξε να περάσει τις συμπληγάδες της υποθέσεως δια της αδείας.      

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Ραυτοπούλου δίνει όλες τις λεπτομέρειες.    

Το πως δόθηκε η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή σταθμάρχη εξετάστηκε στο πλαίσιο ΕΔΕ, που διενεργήθηκε αρμοδίως. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο επιθεωρητής προϊστάμενος του ΟΣΕ έλαβε αναρρωτική άδεια χωρίς να μεταβεί στα εξωτερικά ιατρεία και χωρίς να υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση. Εν ολίγοις, οι δυο γιατροί, που εμπλέκονται δεν ακολούθησαν την νόμιμη οδό.

Ο Νίκος Χαυρούρας, γιατρός επιμελητής της Νευροχειρουργικής στο νοσοκομείο Βόλου που φέρεται να υπέγραψε την αναρρωτική ισχυρίζεται ότι οτιδήποτε έδωσε εντολή να δοθεί η μηνιαία άδεια. Ωστόσο, διαψεύδεται από τα έγγραφα.

Έρευνα για την αναρρωτική άδεια του σταθμάρχη

Ανεξαρτήτως του αν ο επιθεωρητής-σταθμάρχης ήταν εκτός της λίστας των ραντεβού του νοσοκομείου και αν δεν τον εξέτασε ο ίδιος ο κ. Χαυτούρας, το θέμα είναι ότι η σφραγίδα στο σχετικό έγγραφο είναι δική του. Το αν ο γιατρός επιμελητής Α΄, που υπέγραψε την άδεια πήρε εντολή άνωθεν, δηλαδή από τον κ. Χαυτούρα, προκειμένου να δώσει την αναρρωτική, εντάσσεται απλώς στο θέμα της μετάθεσης ευθυνών. Και εφ’ όσον ο κ. Χαυτούρας αρνείται τις ευθύνες του για ένα τέτοιο θέμα, δεν είναι απορίας άξιο ότι το ΠΑΣΟΚ έκρινε, πως δεν μπορεί να αναλάβει την μέγιστη ευθύνη να εκπροσωπεί την βούληση των πολιτών στο κοινοβούλιο και τον έθεσε εκτός της λίστας των υποψηφίων βουλευτών στον νομό Μαγνησίας. Η επίκληση οποιονδήποτε συνδικαλιστικών ή άλλων λόγων, απλώς επιβαρύνουν την κατάσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος