Επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ αναγορεύθηκε ο CEO της Pfizer Αλ. Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη

«Ευλογήθηκα να πάρω πάρα πολλές διακρίσεις επειδή μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που κάναμε (το εμβόλιο). Ποτέ όμως μια διάκριση που παίρνεις από τη δικιά σου την πατρίδα, από τη δικιά σου την πόλη δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη. Ξεπερνάει και τις υψηλότερες διακρίσεις από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους μεγαλύτερους φορείς στον κόσμο».

Μ’ αυτά τα λόγια, ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ευχαρίστησε για την τιμή της σημερινής αναγόρευσής του σε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, σε μια τελετή με κύρια χαρακτηριστικά τη γεμάτη με κόσμο αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και τη συγκίνηση του ίδιου όχι μόνο για τον τίτλο που τού απονεμήθηκε, αλλά και για το γεγονός ότι, περιστοιχισμένος από φίλους και συγγενείς, επέστρεψε στο «σπίτι» του, αφού από το ίδιο Πανεπιστήμιο αποφοίτησε πριν από χρόνια.

Με πολλά μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης να είναι παρόντα στην αίθουσα, ο πρόεδρος της Pfizer δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στο χρέος της μνήμης. «Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή με κάθε τρόπο. Παρακολουθώ πολύ στενά την εξέλιξη υλοποίησης του Μουσείου Ολοκαυτώματος αλλά και τη μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας, που είναι τώρα πάρκινγκ -δεν αξίζει- σε ένα πάρκο που να τιμά τη μνήμη όλων αυτών που βασανίστηκαν σε αυτή την πλατεία χρόνια πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Pfizer.

Κάνοντας αναλυτική αναφορά στη «δύναμη της επιστήμης» και τη δική του βούληση να συνεχίσει να υπηρετεί «διαρκώς νέες προκλήσεις και νέους τρόπους σκέψης και πάντα με γνώμονα την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία» και ορμώμενος από τη βαθιά πεποίθηση ότι στο τέλος η επιστήμη ήταν αυτή που θα νικούσε στην περιπέτεια με τον κορονοϊό, ο Άλμπερτ Μπουρλά υπογράμμισε πως «δεν πρέπει κανείς να πεθαίνει από Covid με τα φάρμακα και τις θεραπείες και τα μέσα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας».

Επισήμανε δε, ότι μέσα από τις συνεργασίες με κυβερνήσεις, με μη κυβερνητικές οργανώσεις, με συστήματα υγείας, περισσότερα από 3,4 δισ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer έχουν πλέον διανεμηθεί σε 179 χώρες του κόσμου.

Ο κ. Μπουρλά παρουσίασε τη Θεσσαλονίκη που δείχνει να εξελίσσεται σε έναν κόμβο καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Διαθέτει νέα ταλέντα, πρωτοποριακούς επιστήμονες, μια ανοιχτή εξωστρεφή ακαδημαϊκή κοινότητα, μια τοπική αυτοδιοίκηση με όραμα και επικέντρωση στην καινοτομία και μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις που λειτουργούν ήδη στην πόλη», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως «όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα που συνέβαλαν καθοριστικά στην απόφαση της Pfizer να επιλέξει τη Θεσσαλονίκη για την υλοποίηση της μεγάλης στρατηγικής επένδυσης: δύο παγκόσμια κέντρα, το παγκόσμιο κέντρο ψηφιακής καινοτομίας και το παγκόσμιο κέντρο επιχειρησιακών λειτουργιών και υπηρεσιών».

«Όλα τα ζητήματα υγείας μας απασχολούν. Και φυσικά, είχα την ευκαιρία, από τις πρώτες στιγμές που ανακοινώθηκε, να το κοιτάξω με τους συνεργάτες μου. Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο», δήλωσε, ερωτηθείς για το θέμα της ευλογιάς των πιθήκων, στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης.

«Νομίζω ότι ο στόχος όλων μας αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά.

«Η πανδημία έδωσε μια ευκαιρία στον άνθρωπο ν’ αποδείξει ποια είναι η δύναμη της επιστήμης. Ήταν δύσκολες στιγμές για όλο τον κόσμο, είχαμε σκοτάδι και μπορέσαμε να το ξεπεράσουμε. Ακόμη δεν είμαστε τελείως έξω από τον κίνδυνο αλλά είμαστε σε πολύ διαφορετικό μέρος επειδή η επιστήμη μπόρεσε να προσφέρει στον άνθρωπο αυτά που έπρεπε κι αυτά που οφείλει να προσφέρει», πρόσθεσε ο CEO της Pfizer.

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος