«Εργαστηριακά» μινκ: Η φυλή που βρέθηκε «αδέσποτη» στην Καστοριά

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάριος Κωνσταντινίδης, παρουσιάζει την περίπτωση επιθέσεως μινκ σε ηλικιωμένη στους Μανιάκους Καστοριάς.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Έντονη είναι η ανησυχία της κοινωνίας, όταν μια κατάκοιτη γυναίκα έπεσε θύμα μέσα στο σπίτι της, στο κρεβάτι της, όταν ένα μινκ μπήκε από την πόρτα και της προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο χέρι, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και ακολούθως λόγω της κρισιμότητος της καταστάσεως του χεριού της έγινε διακομιδή της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τα περιστατικά είναι πολλά σε διάφορα χωριά της περιοχής, Πεντάβρυσο, Τσάκωνη και Χιλιόδενδρο.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την εταιρεία προστασίας περιβάλλοντος και περίθαλψης άγριων ζώων αναφέρει ότι μετά το περιστατικό της απελευθέρωσης ο πληθυσμός των μινκ αυξάνεται ανεξέλεγκτα. «Επειδή βρίσκονται κοντά στην λίμνη δημιουργούν πρόβλημα και στα υδρόβια ζώα. Η παρουσία τους ανατρέπει το φυσικό περιβάλλον».

«Το μινκ είναι σαρκοφάγο και τρώει τα πάντα. Υπήρξε ένα πρόγραμμα για την σύλληψη τους, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα και ο πληθυσμός τους επηρεάζει την ορνιθοπανίδα σε μεγάλο βαθμό».

Δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μεμονωμένο περιστατικό, αφού δεν γνωρίζουμε αν θα επαναληφθεί, λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος