Έπειτα από μια παύση της λειτουργίας του για δέκα χρόνια επισκευάστηκε το αναβατόριο που δίνει πρόσβαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ανατολικής Σάμου.
Την παραμονή της ενάρξεως λειτουργίας του ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χάρης Ζαββουδάκης, δίνει τις λεπτομέρειες του θέματος.
Σιγά – σιγά πρυτανεύει η λογική και γίνεται αντιληπτό ότι τα ΑμΕΑ πρέπει να έχουν την δυνατότητα προσβάσεως σε δημόσιους χώρους.
Ο Σταύρος Μιχαλόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, με προβλήματα κινητικότητας δεν είχε πρόσβαση στο γραφείο δημάρχου άτομο. «Μια καλή αρχή, αλλά πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες».
Σήμερα ξεκινήσαμε μια συζήτηση για να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση των σχετικών υποδομών, λέει ο Αντώνης Καραμηνάς, αντιδήμαρχος ανατολικής Σάμου. «Για δέκα χρόνια το αναβατόριο δεν λειτουργούσε και έως τώρα δεν υπήρχε πρόσβαση στον χώρο».
Σε τι οφειλόταν αυτή η ολιγωρία; Όπως αναφέρει ο κ. Καραμηνάς ίσως από αδιαφορία τόσα χρόνια δεν υπήρξε κάποια πρωτοβουλία για να λυθούν παρόμοια προβλήματα.
Στους επόμενους στόχους της δημοτικής αρχής είναι να αυξηθούν οι δημόσιοι χώροι για στάθμευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ως δείγμα πολιτισμού και εξυπηρέτησης πρακτικών αναγκών της κοινωνίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος