Επίσημος εορτασμός της 26ης Οκτωβρίου στο Α.Π.Θ παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο επίσημος εορτασμός του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 111ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Επίσημος εορτασμός της 26ης Οκτωβρίου στο Α.Π.Θ παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας
(ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Η εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ ξεκίνησε με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού. Ακολούθησε η προσφώνηση του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου, και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Μαρία Καβάλα, με τίτλο: «Η επισιτιστική κρίση στη Θεσσαλονίκη της γερμανικής Κατοχής και σύγχρονοι προβληματισμοί».

Επίσημος εορτασμός της 26ης Οκτωβρίου στο Α.Π.Θ παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας
(ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, η Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ με τη χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, σε διδασκαλία Εριφύλης Δαμιανού, ερμήνευσαν έργα Νίκου Σκαλκώτα, L.v. Beethoven, Μίκη Θεοδωράκη και Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης, ο Νίκος Ταχιάος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Σταύρος Καλαφάτης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, η Ράνια Θρασκιά ως εκπρόσωπος του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Η τελετή του εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος