Το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του στην Τέχνη και στον Πολιτισμό της πόλης και ο Σύλλογος Φίλων του ΣΩΘ διοργανώνει μια μεγάλη επετειακή συναυλία το Σάββατο 31 Μαΐου 2025 στη Μονή Λαζαριστών, μπαίνοντας στον υπέροχο μουσικό κόσμο του καταξιωμένου συνθέτη Γιώργου Καζαντζή, με σκοπό την ενίσχυση του πολυσήμαντου έργου των Γιατρών του Κόσμου.
Επί σκηνής θα συμπράξουν σπουδαίοι καλλιτέχνες, που έχουν δρόμους κοινούς με τις μελωδίες του συνθέτη, ερμηνεύοντας το απάνθισμα των έργων του, όπως είναι οι “Μέλισσες”, το “Ήτανε αέρας”, ο “Χειμωνανθός”, το “Κατάρτι κι Ατμός”, το “Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος” και πολλά ακόμη τραγούδια που άφησαν το στίγμα τους στην έντεχνη μουσική σκηνή της χώρας και καθόρισαν στιγμές και πορείες.
Ο Παντελής Θαλασσινός, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Δημήτρης Μπάκουλης, ο Γιώργος Χουβαρδάς και η Ελένη Δημοπούλου θα ταξιδέψουν το κοινό της Θεσσαλονίκης στην απαράμιλλη Τέχνη του Γιώργου Καζαντζή, με τη συνοδεία της Ορχήστρας και της Χορωδίας του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, καθώς και εκλεκτών και διακεκριμένων μουσικών!
Ο Σύλλογος Φίλων του ΣΩΘ με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, θέτει ως θεμελιώδη σκοπό της εορταστικής αυτής συναυλίας την έμπρακτη στήριξη του έργου των Γιατρών του Κόσμου, οι αξιοσημείωτες δράσεις των οποίων επεκτείνονται και πέρα από το πλαίσιο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς στηριζόμενοι πάντα στην ιατρική εμπειρία, μιλούν ανοιχτά κατά της παρεμπόδισης της πρόσβασης στην υγεία, εναντίον της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη 564 30
Σάββατο 31 Μαΐου 2025, 21:00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00). Διάρκεια παράστασης 150′ (χωρίς διάλειμμα)
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ, ΠΙΑΝΟ
ΣΑΚΗΣ ΛΑΪΟΣ, ΠΙΑΝΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΣ, ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΒΑΣ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΚΙΘΑΡΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΜΠΕΡΙΤΣΗΣ, ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, ΝΤΡΑΜΣ
με την ορχήστρα και τη χορωδία του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης
Σοπράνο: ΙΣΜΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, Μαέστρος: ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ, Ενορχηστρώσεις: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ
Παραγωγή: Σύλλογος Φίλων Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος