Χαρ. Μαυρίδου-Μαστολόγος: “Μπορούμε να προλάβουμε … και μία γυναίκα να σωθεί είναι κέρδος”

“Μπορούμε να προλάβουμε … και μία γυναίκα να σωθεί είναι κέρδος”, τόνισε η κα Χαρίκλεια Μαυρίδου, επιμελήτρια Α’ Τμήματος Μαστού του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις εκδηλώσεις που γίνονται στο νοσοκομείο για την πρόληψη καρκίνου του μαστού.

Όπως είπε η κα Μαυρίδου, ο σύγχρονος τρόπος ζωής προδιαθέτει για τον καρκίνο του μαστού, και ο προσυμπτωματικός έλεγχος πρέπει να αρχίζει ήδη από τα 30 χρόνια, όχι απαραίτητα με μαστογραφία αλλά με υπέρηχο, κλινικό έλεγχο και ψηλάφηση.

Ο καρκίνος του μαστού αφορά και τους άντρες, είναι μάλιστα κάτι πολύ εύκολο να διαγνωστεί με μία απλή ψηλάφηση. Σε μία τέτοια περίπτωση κάποιος πρέπει να αποταθεί αρχικά στον παθολόγο του, είπε η κα Μαυρίδου.

Με στόχο να υπενθυμίσει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, το Τμήμα Μαστού του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση σήμερα Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, στις 10:00-12:00, στο προαύλιο του Νοσοκομείου. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος