Εντοπίστηκε μαύρος κύκνος στο δέλτα του Έβρου

Ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα θέαμα παρατήρησαν οι κάτοικοι των Λουτρών Τραϊανούπολης, ένα στολίδι περιβαλλοντικό.

Το φυσικό του περιβάλλον είναι στην Αυστραλία και στον ευρωπαϊκό χώρο εισάγεται μόνο για να εμπλουτίσει ζωολογικούς κήπους, αναφέρει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης, Περιβαλλοντολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς.

Προ 10-15 ετών ένας μαύρος κύκνος εμφανίστηκε στην περιοχή και ενδεχομένως κατά το μακρύ ταξίδι της μετακίνησης του έμεινε στον υδροβιότοπο του Δέλτα.

Πρόκειται για περιστασιακές εμφανίσεις και στην προκειμένη περίπτωση το πουλί διέφυγε από κάποια αιχμαλωσία και βρήκε φιλικό περιβάλλον στον Έβρο εξηγεί ο κ. Ιωαννίδης.

Εντοπίστηκε μαύρος κύκνος στο δέλτα του Έβρου

Γλιστρά κομψά στο νερό, με τα μαύρα φτερά του να λάμπουν στον ανοιξιάτικο ήλιο. Το επίσημο έμβλημα της Δυτικής Αυστραλίας, που απεικονίζεται στην κρατική σημαία και το εθνόσημο, ο μαύρος κύκνος είναι σημαντικός για πολλούς Αβορίγινες, που τον περιλαμβάνουν στα τραγούδια και στους αστερισμούς τους, ενώ εξάπτει την φαντασία των ευρωπαίων, επί χιλιάδες χρόνια.

Πρώτος ήταν ο Πτολεμαίος, τον 2ο π.Χ. αι., που αναφέρθηκε στην «Άγνωστη Γη του Νότου» (Terra Australis Incognita), που κατοικείτο από περίεργα πλάσματα και άγνωστα είδη για να επιβεβαιωθεί δεκαεννέα αιώνες αργότερα, όταν οι Ολλανδοί ανακάλυψαν την ήπειρο τον 17ο αι. και αντίκρισαν για πρώτη φορά τον μυθικό μαύρο κύκνο, σαν βγαλμένο από παραμύθι που μιλά για μονόκερους και νεράιδες.    

Εντοπίστηκε μαύρος κύκνος στο δέλτα του Έβρου

Ίσως ο πιο διάσημος μαύρος κύκνος είναι η σαγηνευτική Οντίλ που ξεγέλασε τον πρίγκηπα Ζίγκφριντ και εκτόπισε την αθώα Οντέτ, σε μια μουσική ιστορία με πολλούς μανιχαϊστικούς συμβολισμούς του Τσαϊκόφσκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος