ΕΝΙΘ: Στο 30% ανέρχονται τα κενά σε οργανικές θέσεις γιατρών στη Θεσσαλονίκη

Διπλασιασμό των μισθών αλλά και του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων διεκδικεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) σημειώνοντας ότι τα κενά σε οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της πόλης ανέρχονται σε 30%.

«Οι 6.500 προσλήψεις σε σύνολο 30.000 κενών οργανικών θέσεων με βάση τα ξεπερασμένα οργανογράμματα δεν φτάνουν να καλύψουν τις συνταξιοδοτήσεις και τις παραιτήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Χρήστος Καραχρήστος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την 48ώρη πανελλαδική απεργία της ΟΝΕΝΓΕ στις 29-30 Νοεμβρίου. «Οι προσλήψεις που προκηρύσσει η κυβέρνηση δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις παραιτήσεις των γιατρών από το δημόσιο σύστημα υγείας» πρόσθεσε.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο Παπανικολάου, για τις 19 κενές οργανικές θέσεις στην τελευταία προκήρυξη υπήρχαν μόνο τέσσερις θέσεις, από τις οποίες καλύφθηκαν οι δύο και μάλιστα μόνο από Διευθυντές ΕΣΥ και ότι αντί για 26 αναισθησιολόγους που θα έπρεπε να υπάρχουν σύμφωνα με τον οργανισμό του νοσοκομείου, αυτή την στιγμή υπάρχουν 7 ενώ από τις 11 χειρουργικές αίθουσες που υπάρχουν στο νοσοκομείο λειτουργούν οι 4-5.

Οι νοσοκομειακοί ιατροί εκτός από αυξήσεις και προσλήψεις ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας. Υπογραμμίζουν, τέλος, την ανάγκη να μη συγχωνευτεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος