Έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού νοσοκομείου

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε στο δημοτικό γυμναστήριο Φιλύρου το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για την πορεία του έργου κατασκευής του παιδιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος του χρόνου με αρχές Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο Φίλυρο. Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή τόσο του παιδιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όσο και των γενικών νοσοκομείων στην Κομοτηνή και την Σπάρτη, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων, ενημέρωσε την τοπική κοινωνία σε ανοιχτή εκδήλωση στο δημοτικό γυμναστήριο Φιλύρου, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Το έργο προχωράει κανονικά, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της κατασκευής από εδώ και πέρα και έχουμε ήδη ξεκινήσει τη στελέχωση του νοσοκομείου», όπως δήλωσε ο υφυπουργός.

Το θέμα είχε παγώσει επί πολλούς μήνες καθώς οι προσφορές που είχε πάρει αρχικά το ίδρυμα ήταν πάνω από το προβλεπόμενο κόστος.

Το πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προβλέπεται να παραδοθεί στο ελληνικό δημόσιο στις αρχές του 2027.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος