Εναέρια ακροβατικά στην Καλαμάτα: Το νέο είδος γυμναστικής που συνδυάζει τη φαντασία και την ευλυγισία με τη μουσική 

Ο Γ.Ο. Άθλος Καλαμάτας διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου, τον δεύτερο αγώνα Εναέριων Ακροβατικών ανδρών & γυναικών, Aerial Silks | Aerial Sling | Aerial Hoop | Aerial Rope. Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο “Τέντα” στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Αγγελάκο , Ιδρυτής Γυμναστικού Ομίλου « Άθλος » Καλαμάτας, οι αθλητές των εναερίων χρησιμοποιούν όργανα που κρέμονται στον αέρα (πανί, στεφάνι, σχοινί, κα) για να εκτελέσουν σε αυτά ασκήσεις βασισμένες στην ενόργανη, ακροβατική και ρυθμική γυμναστική που, σε συνδυασμό με τη μουσική, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα. Το άθλημα θέλει πολλές ώρες προπόνησης και πολλή δουλειά, τόνισε.

Η κα Ελένη Τριγκιλίδα, δασκάλα Εναέριων Ακροβατικών, είπε ότι φέτος υπάρχει διπλάσιος κόσμος σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπάρχουν συμμετοχές από Ισραήλ, Ουκρανία, Κύπρο, ακόμη και από το Χονκ Κονγκ.

Τα Εναέρια Ακροβατικά είναι ένα σχετικά νέο είδος γυμναστικής που αναπτύσσεται με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς, αποκτώντας όλο και περισσότερους φίλους παγκοσμίως. Συνδυάζει την ενόργανη γυμναστική, τη ρυθμική και τα ακροβατικά στον αέρα.

Το 2st Aerial Championship τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Στη χώρα μας τα Εναέρια Ακροβατικά ακολουθούν ανάλογη πορεία. Στο σύνολο φέτος αναμένονται στην πόλη πάνω από 1.500 επισκέπτες (αθλητές και συνοδοί), από Ελλάδα και εξωτερικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος