Ένα μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στα 12 καταφύγια του Ολύμπου (video)

Βαδίζοντας στα χνάρια των 12 θεών του Ολύμπου ένας εθελοντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ένωσε τα 12 γνωστότερα καταφύγια των κορυφών του βουνού σε μία ενιαία πεζοπορική διαδρομή. Ο στόχος του είναι διττός: η ανάδειξη του Ολύμπου και των καταφυγίων και η προβολή του καθοριστικού ρόλου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης τα τελευταία χρόνια.  

 Σύμφωνα με τον εθελοντή, Λορέντζο Νεράντζη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3, ο αρχικός του σχεδιασμός προέβλεπε την περάτωση της διαδρομής σε μόλις δέκα ημέρες, όμως εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών, διήρκεσε τέσσερις μέρες παραπάνω. Πρόκειται για μία διαδρομή 100 χιλιομέτρων, με αρκετές εναλλαγές στο υψόμετρο. Ο κ. Λορέντζος εξήγησε, πως τέτοιου είδους εξορμήσεις συνήθως γίνονται από ομάδες ατόμων, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας της δύσβατης περιοχής, ωστόσο ο ίδιος, αν και μόνος του σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα, κατάφερε χάρη στην πολυετή εμπειρία και την επιμονή του να την ολοκληρώσει με ελάχιστα εμπόδια.  

Επίσης, τόνισε, πως η Ελληνική Ομάδα διάσωσης έχει στήσει ένα εκτεταμένο ραδιοδίκτυο, που καλύπτει την κάθε γωνιά του Ολύμπου και χάρη σε αυτό είναι εφικτή η επικοινωνία με την  ομάδα, μέσω ασυρμάτου, και κατά συνέπεια η άμεση επέμβασή τους σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος