«Ελαιόλαδο και Υγεία» – 2ο διεθνές συνέδριο για την ελιά

Ένα μουσείο φιλοξενεί ένα συνέδριο που ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρυσι με την συμμετοχή των ειδικών για το ελαιόλαδο και την πολλαπλή του αξία.

«Ελαιόλαδο και Υγεία» – 2ο διεθνές συνέδριο για την ελιά

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αναστασία Σπυριδάκη, που αν μη τι άλλο έχει εντρυφήσει στο θέμα το παρουσιάζει από το Ελαιοτριβείο – Μουσείο Βρανά, στον Παππάδο Γέρας, το οποίο ανήκε στην οικογένεια του Οδυσσέα Ελύτη.

Η Φωτεινή Τιρπιντήρη, πρόεδρος του συλλόγου “Ελαίας Νήσος Λέσβος”, αναφέρει πως επιστήμονες από όλο τον κόσμο συζητούν και ανταλλάσσουν γνώσεις με βάση τις αρχές «Εντοπιότητα, Πανεθνικότητα, Παγκοσμιότητα». Το  συνέδριο έχει στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πρακτικών και εμπειριών γύρω από την ελιά, καθώς και την γνωριμία με τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου τόσο για τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον.

Όπως λέει η κ. Τιρπιντήρη η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις θεραπευτικές ιδιότητες του λαδιού. Ο ελαιοτουρισμός είναι ένας νέος τομέας, που αναπτύσσεται σε τόπους με παραγωγή ελαιολάδου, και συνδυάζεται με το κομμάτι του πολιτισμού.

«Ελαιόλαδο και Υγεία» – 2ο διεθνές συνέδριο για την ελιά

Τελικός αποδέκτης είναι ο επισκέπτης, ο οποίος ακολουθεί βήμα προς βήμα όλη την διαδικασία από την καλλιέργεια έως το τραπέζι. Εκεί η γαστρονομία καθίσταται «πρέσβειρα» του ελαιολάδου και μέσο για να καθιερωθεί ως προϊόν υψίστης σημασίας για την υγεία, ακόμη και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος