Έκτακτη αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το καλοκαίρι ο αριθμός των αιμοδοτών μειώνεται, χειρουργεία αναβάλλονται και ασθενείς αγωνιούν. Οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται, όπως και τα τροχαία ατυχήματα, παιδιά που χρειάζονται αίμα και αιμοπετάλια κινδυνεύουν, συνάνθρωποί μας με μεσογειακή αναιμία και λευχαιμία βρίσκονται σε απόγνωση.

Ανταποκρινόμενος στην απεγνωσμένη έκκληση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα, που είναι αυξημένες τις καλοκαιρινές περιόδους, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στη διοργάνωση έκτακτης αιμοδοσίας, στις 22 και 23 Αυγούστου, με στόχο να συμβάλλει στον αγώνα για αντιμετώπιση της ανεπάρκειας αίματος στα νοσοκομεία της χώρας.

«Τον Αύγουστο, που για πολλούς είναι ο μήνας της χαλάρωσης και της ξεγνοιασιάς, κάποιοι συνάνθρωποί μας περνούν έναν δεύτερο ‘‘χειμώνα’’», σημειώνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης και καλούν τους πολίτες «να προσφέρουν λίγο από το αίμα, λίγο από το χρόνο και πολύ από την ψυχή τους».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην αντίστοιχη περσινή έκτακτη αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν συνολικά 191 μονάδες αίματος, αριθμός ρεκόρ για μια αιμοδοσία που έγινε σε μία μόνο μέρα και μάλιστα διοργανώθηκε εκτάκτως.

Λόγω της αθρόας περσινής προσέλευσης, φέτος η έκτακτη αιμοδοσία θα διαρκέσει δύο ημέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Αυγούστου. Θα γίνει στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές) και στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) αντίστοιχα, από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και αφορά όσους και όσες δεν συμμετείχαν στην εκστρατεία αιμοδοσίας του Ιουνίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών τηλ. επικοινωνίας.: 2313.313 151 & 2313.313 117

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος