Εκπνέει η προθεσμία εμβολιασμού για τους υγειονομικούς

Γεμίζουν οι κλινικές covid στα νοσοκομεία όλης της χώρας, αφού οι εισαγωγές αυξάνονται καθημερινά. Η πίεση αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς σήμερα 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και ξεκινούν οι αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους. Πάντως είναι πολλά τα ραντεβού για εμβολιασμό που έχουν κλειστεί την τελευταία ημέρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαο Νίτσα, καταγράφονται υψηλά ποσοστά εμβολιασμών της τάξης του 95% στους γιατρούς.

Οι υγειονομικοί εκφράζουν αγωνία για την επόμενη μέρα, καθώς δεν γνωρίζουν τον αριθμό των συναδέλφων τους που δεν θα είναι στην εργασία τους. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΝΙΘ Γιάννη Κούτρα θα υπάρξουν προβλήματα λόγω των αναστολών εργασίας την ώρα που “κανείς δεν περισσεύει” σε μια περίοδο που έρχεται το τέταρτο κύμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό, τα ποσοστά εμβολιασμού του οποίου είναι χαμηλότερα από αυτά των γιατρών.

Υγειονομικοί φορείς αναφέρουν ότι θα υπάρξουν μετακινήσεις από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και από κέντρα υγείας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Στην Κοζάνη ολοένα και περισσότεροι υγειονομικοί αποφασίζουν να εμβολιαστούν.

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικός σύμφωνα με τους επιστήμονες ο εμβολιασμός των παιδιών. 

Αύριο οι υγειονομικοί προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα, Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος