Εκπαιδευτικά εργαστήρια «Φωτογραφία 13-16» στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης περιμένει και πάλι αυτό το καλοκαίρι τους εφήβους ηλικίας 13-16 ετών στα εργαστήριά του «Φωτογραφία 13-16» με ανανεωμένο πρόγραμμα. Τρεις εβδομάδες γεμάτες δημιουργία, παιχνίδια και γνώση περιμένουν τους νέους να μυηθούν στην τέχνη της φωτογραφίας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Οι τρεις κύκλοι συναντήσεων είναι διάρκειας 15 ωρών ο κάθε ένας και θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (19-23.06, 26.06-30.06, 03-07.07) στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης), ώρες 11:00-14:00, με δηλώσεις και κόστος συμμετοχής (έως τις 15.06, τηλ. 2310 566716, email: reception.photography@momus.gr).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α. «PhotoTechniques»

Στο εργαστήριο οι έφηβοι θα εκπαιδευτούν μέσα από δημιουργικά παιχνίδια στην τέχνη της φωτογραφίας, θα ασχοληθούν με τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής αναλύοντας έννοιες όπως κάδρο, σύνθεση, οπτική γωνία, αποφασιστική στιγμή και θα ανακαλύψουν τα διάφορα είδη της φωτογραφίας.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Αντώνης Βλάχος, Άρτεμις Πυρπύλη.

Διάρκεια: Δευτέρα 19 Ιουνίου – Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 / 11:00-14:00

Β. «PhotoJournal»

Στο δεύτερο κατά σειρά εργαστήριο οι έφηβοι θα διερευνήσουν τον βαθύτερο εαυτό τους, τις προσωπικές τους ανάγκες, όνειρα και φόβους και θα δοκιμάσουν να τα αποτυπώσουν φωτογραφικά. Το κάθε μάθημα θα έχει στοιχεία τεχνικής και οπτικής παιδείας, καθώς και πλήθος φωτογραφικών ασκήσεων. Στόχος είναι με το πέρας των μαθημάτων κάθε έφηβος να έχει δημιουργήσει πολυτροπικά το δικό του προσωπικό ημερολόγιο.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Αντώνης Βλάχος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαρία Κοκορότσκου

Διάρκεια: Δευτέρα 26 Ιουνίου – Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 / 11:00-14:00

Γ. «PhotoBook»

To φωτογραφικό βιβλίο είναι μία αυτόνομη μορφή έκφρασης το οποίο μας προσφέρει την δυνατότητα της αφήγησης. Στο τελευταίο αυτό εργαστήριο μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του μέσου αυτού, θα μελετήσουμε

φωτογραφικά λευκώματα μεγάλων φωτογράφων και θα δημιουργήσουμε μαζί ένα προσωπικό φωτογραφικό άλμπουμ που θα αφηγείται την δική μας ιστορία.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Άρτεμις Πυρπύλη. Δευτέρα 3 Ιουλίου – Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 / 11:00-14:00

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για τα εργαστήρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος