Εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης 1933-2023 στο Βασιλικό Θέατρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση της Ευξείνου Λέσχης και τιμώντας το πλουσιότατο εθνικό, κοινωνικό, πνευματικό και πολιτιστικό έργο της, για το οποίο και τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, το ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν εορταστική εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, ώρα 19:00 στο Βασιλικό Θέατρο.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της ΕΛΘ Γιάννη Αποστολίδη και εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη με τίτλο: «90 χρόνια σε 90’», Τραγούδια και χορούς από το χορευτικό τμήμα της ΕΛΘ, Τρία μονόπρακτα από το θεατρικό τμήμα της ΕΛΘ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργιάδη, «Η ζουρνά» του Φίλωνα Κτενίδη, «Από τον Πόντο» του Γιώργου Τσουλφά, «Ομιλείται ελληνικά» του Δημήτρη Παρασκευόπουλου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιώργος Βαλετόπουλος, Γιάννης Γεωργιάδης, Μιχάλης Καραβέλας, Χάρης Κωστελίδης , Νατάσα Παλαιστού, και Άννα Σιδηροπούλου.

Θα τραγουδήσουν οι Αχιλλέας Βασιλειάδης, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Χάρης Κωστελίδης, Γιώργος Στεφανίδης, , Κυριάκος Τριανταφυλλίδης και Μελίνα Χατζηκαμάνου.

Λύρα θα παίξουν οι Παναγιώτης Ασλανίδης, Γιάννης Μυλωνάς Γιώργος Πουλαντζακλής, Γιώργος Στεφανίδης, και νταούλι ο Χρήστος Ασλανίδης

Επιμέλεια προγράμματος: Νίκος Παλασίδης

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνουν οι Νίκος Παλασίδης, Κέλλυ Πιλαλίδου και Νίκος Σωματαρίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος