Οι εξελίξεις στη Γενετική και την Ογκολογία παιδιών και εφήβων

Η έξαρση λοιμώξεων, που είχαμε λίγο πολύ ξεχάσει ως τις μέρες μας, προβληματίζει επιστήμονες και γονείς τόνισαν οι καλεσμένοι της εκπομπής “Μέρα με Χρώμα “ ο αιματολόγος- παιδοογκολόγος, Αθανάσιος Τραγιαννίδης και η παιδοενδοκρινολόγος, Διευθύντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ Ασημίνα Γαλλή. “Δεν είναι λοιμώξεις που δε γνωρίζαμε, είναι κυρίως λοιμώξεις που έκαναν την εμφάνιση τους ξανά εξαιτίας του χαμηλού εμβολιασμού των παιδιών”, τόνισε ο κ. Τραγιαννίδης.

“Ιδιαίτερα σε κάποιες ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως γνωρίζουμε την περίοδο της πανδημίας, οι εμβολιασμοί μειώθηκαν και σε συνδυασμό με τις ανακατατάξεις του πληθυσμού, είχαν ως αποτέλεσμα να έρθουν στο προσκήνιο λοιμώξεις όπως η ιλαρά” σημείωσε ο ίδιος, ενώ αναφέρθηκε στις μορφές καρκίνου στα παιδιά, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ιάσιμες.

H κα. Γάλλη αναφέρθηκε από την πλευρά της, στις ανεπιθύμητες παρενέργειες της χορήγησης κορτιζόνης σε παιδιά, καθώς και στη σημασία της σωστής διατροφής και της λήψης προβιοτικών όταν λαμβάνουν φάρμακα οι μικροί ασθενείς.

Οι δύο ιατροί αναφέρθηκαν και στην 30η Επιστημονική Ημερίδα «Επίκαιρα θέματα στην Παιδιατρική», η οποία διοργανώνεται από την Ακαδημία Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Παιδιατρική σε συνεργασία με τη Β΄Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ, του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ αύριο Σάββατο 02 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Η Ημερίδα στοχεύει να προσφέρει στους παιδιάτρους το ερέθισμα της  αναγκαίας και απαραίτητης συνεχιζόμενης δια βίου εκπαίδευσης έτσι ώστε μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της ημερίδας να έρθουν σε επαφή γενικά με την επιστημονικά καλπάζουσα παιδιατρική επικαιρότητα, αλλά και με όλα τα δεδομένα καινοτόμων θεραπειών και εμβολίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος