Ιωάννινα: Η πρόταση των φοιτητών που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο «iGEM Grand Jamboree» στο Παρίσι

Η ομάδα iGEM Ioannina του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM Grand Jamboree, που έγινε στο Παρίσι.

Η ομάδα διακρίθηκε για το πρόγραμμα «AMADRYADS», μια καινοτομία η οποία στοχεύει στην προστασία και διάσωση των πλατάνων από το μεταχρωματικό έλκος – ασθένεια επικίνδυνη που προκαλεί εκτεταμένη νέκρωση και αποτελεί μεγάλη απειλή τα οικοσυστήματα της Ελλάδας και δύο από τις φοιτήτριες, η επικεφαλής της ομάδας Ιφιγένεια Τυχηρού Ανυφαντή και η Αγγελική Μπουλαλά μίλησαν στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ.

Καθοδηγούμενοι από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού, οι φοιτητές ανέπτυξαν πρωτοποριακές λύσεις συνθετικής βιολογίας για την αντιμετώπιση του καταστροφικού μεταχρωματικού έλκους, που προκαλεί ο μύκητας Ceratocystis platani καταστρέφοντας δασικά οικοσυστήματα παγκοσμίως, μεταξύ αυτών και τα πλατάνια στην χαράδρα του Αώου και της περιοχής των Ιωαννίνων.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος