Ηado: To πρώτο τεχνο-άθλημα παγκοσμίως

Ένα πολύ έντονο, ομαδικό παιχνίδι το Hado εισαγάγει την τεχνολογία αιχμής της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality “AR”) στον αθλητισμό.

To Hado αποτελεί το πρώτο τεχνο-άθλημα παγκοσμίως, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3 ο Γιώργος Μπήτιος, υπεύθυνος Hado Ελλάδος – Κύπρου και δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργούν ενεργειακές μπάλες και ασπίδες με τα χέρια τους σε ένα πραγματικό γήπεδο 6Χ10 μέτρων.

Με απλούς κανόνες παιχνιδιού είναι ένα άθλημα με ανεξάντλητες στρατηγικές επίθεσης και άμυνας κάνοντας τους  παίκτες να πρέπει να επιστρατεύσουν όχι μόνο τη φυσική τους κατάσταση αλλά και τη στρατηγική τους σκέψη.

Πρόκειται για το μέλλον των σπορ, που συγκεντρώνει πλέον σε όλο τον κόσμο χιλιάδες παίκτες και θεατές και με παρουσία
σε 26 χώρες. Υπάρχουν ήδη πρωταθλήματα στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Ολυμπιακής Επιτροπής γίνεται η προσπάθεια το Hado να γίνει ολυμπιακό άθλημα. Η παγκόσμια κοινότητα του Hado μετρά περισσότερες από 250 αρένες, αμέτρητες ομάδες, ακαδημίες σε σχολεία στην Αθήνα και σύντομα στις αρχές της νέας χρονιάς θα υπάρξουν και στη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο. Τέλος, όπως σημείωσε ο κ. Μπήτιος για λόγους ασφαλείας στις ακαδημίες δέχονται παιδιά άνω των 7 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος