Δολοφονία Άλκη: Οκτώ συλλήψεις — Αναζητούνται άλλα δύο άτομα

Άλλες δύο συλλήψεις εμπλεκομένων στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης αργά το βράδυ της Κυριακής. Έχουν γίνει 8 συλλήψεις, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα. Μαζί με τον 23χρονο που απολογείται τη Δευτέρα, οι συλληφθέντες είναι συνολικά εννέα, μέχρι στιγμής, ηλικίας 20 έως 23 ετών.


Νωρίτερα, συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα που περιλαμβάνονται στους έξι των οποίων η εμπλοκή στην επίθεση ταυτοποιήθηκε και αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να εκτελεστούν τα εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Συνολικά ο αριθμός των συλληφθέντων τις τελευταίες ώρες ανήλθε στους οκτώ. Τρεις από αυτούς – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές – έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, άγνωστο όμως ακόμη για τι είδους αδικήματα.

Ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη ένα 24ωρο μετά τη φονική επίθεση αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή. Εις βάρος του ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Από τους τέσσερις αρχικά συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για μικροαδικήματα, όπως ναρκωτικά, όπλα αλλά και οπαδικά επεισόδια, οι τρεις είναι Έλληνες και ο ένας αλβανικής καταγωγής, όλοι ηλικίας 19-23 ετών. Η εμπλοκή τους προέκυψε από βίντεο αλλά και από την επικοινωνία που είχαν στα κινητά τηλέφωνα αλλά και στα social media, με τον 23χρονο, πριν και μετά τη δολοφονία.  Εντοπίστηκε επίσης το δεύτερο αυτοκίνητο, καθώς και ο ιδιοκτήτης του που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση. Ακόμη, ο ένας εξ αυτών που αναζητούνται και είναι μεταξύ των 6 υπολοίπων ενταλμάτων σύλληψης, είναι ένας 20χρονος Αλβανός, ο οποίος διέφυγε στην Αλβανία και συμμετείχε μαζί με τον 23χρονο, στην επίθεση με μαχαίρι που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2019 και πάλι στην περιοχή της Χαριλάου.

Μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ακόλουθησε δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για τη δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος