ΑΠΘ: Υπό αστυνομικό κλοιό οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο τμήμα βιολογίας

Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά τα άγρια επεισόδια που συνέβησαν χθες στη σχολή Θετικών Επιστημών, μετατρέποντας το χώρο σε πεδίο μάχης. Η σχολή του ΑΠΘ είναι σήμερα κλειστή, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι για τη σημερινή κατάσταση στα Πανεπιστήμια δεν ευθύνεται, ούτε μπορεί να την επιλύσει η Αστυνομία.

“Πριν δύο χρόνια ψηφίστηκε σχετική νομοθεσία”, τόνισε ο ίδιος “και το μόνο που θα εφαρμοστεί σε λίγες μέρες είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Πού είναι η περίφραξη; Πού είναι η ελεγχόμενη είσοδος; Πού είναι οι κάρτες φοιτητών; Πού είναι οι κάμερες;”

“Σε ένα χώρο με 37 εισόδους, στον οποίο μπαίνει και βγαίνει όποιος θέλει και όπως διαπιστώσαμε μπήκαν 50 με 70 άτομα ανενόχλητοι και ισοπέδωσαν τα πάντα, δεν μπορεί να επιβληθεί καμία τάξη. Ούτε είναι λύση μία διμοιρία των ΜΑΤ για να χτιστεί η Βιβλιοθήκη. Σήμερα θα μπουν στο Πανεπιστήμιο για να μάθουν χιλιάδες φοιτητές και δεκάδες καθηγητές για να τους διδάξουν. Δεν μπορεί να κάνουν μάθημα  εν μέσω μολότωφ και δακρυγόνων. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να κάτσουν στο ίδιο τραπέζει και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να απομονωθούν αυτά τα 50 -70 άτομα από τους πανεπιστημιακούς χώρους” επισήμανε ο κ. Τσαϊρίδης.

“Δεν μπορεί μία οργανωμένη πολιτεία να μην μπορεί να το αντιμετωπίσει και να προσθέσω εδώ ότι δεν μπορεί κάθε Σαββατοκύριακο ο χώρος του Πανεπιστημίου  να μετατρέπεται σε κλαμπ” κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος