Εγκαινιάστηκε η 1η έκθεση «Logistics and Transports Thessaloniki Expo»

Άνοιξε τις πύλες της σήμερα στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, η 1η έκθεση «Logistics and Transports Thessaloniki Expo» που θα φιλοξενείται έως το Σάββατο, 13 Απριλίου, προσελκύοντας κάθε επαγγελματία από την Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες.

Τα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού event γα τον τομέα των logistics και μεταφορών πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι από τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα «αποτελέσει νέο θεσμό για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα».

Ο κ.Κωνσταντινίδης τόνισε πως η Θεσσαλονίκη αποτελεί πόλο οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας για την Ελλάδα και τη Ν.Α. Ευρώπη και πως αναβαθμίζεται σε στρατηγική ευρωπαϊκή εμπορική πύλη λόγω της ενδυνάμωσης των μεταφορικών συνδέσεων και της προσφοράς ποιοτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών εμπορευματικών μεταφορών.

«Υπάρχει σχέδιο και αυτό υλοποιείται μέρα με τη μέρα. ‘Eνα σχέδιο που κινητοποιεί παράλληλα με τις δημόσιες και τις ιδιωτικές δυνάμεις και συναθροίζουν το αποτέλεσμα και τη δυναμική, ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο λιμάνι, νέους οδικούς άξονες και βεβαίως μια οικονομική πολιτική, η οποία ενισχύει, κινητοποιεί τα επενδυτικά κεφάλαια και την επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε.

Στ.Αγγελούδης: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ως κορυφαίο διαμετακομιστικό και εμπορευματικό κέντρο

«Η έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφαντικό τρόπο τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να αναλάβει η Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο διαμετακομιστικό και εμπορευματικό κέντρο, σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», ανέφερε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στα εγκαίνια της έκθεσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Ο κ.Αγγελούδης πρόσθεσε πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να «επανασυστηθεί στον κόσμο προβάλλοντας το νέο της πρόσωπο, το μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο περιφερειακό κοινωνικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, εμπορικό και διαμετακομιστικό κέντρο, σημείο αναφοράς για την εξωστρέφεια και την καινοτομία. Στη Θεσσαλονίκη προστίθενται ήδη κρίσιμοι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας, προστίθεται υπεραξία, προστίθεται αναπτυξιακή προοπτική. Βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε το στόχους μας, είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του λιμανιού, το οποίο βρίσκεται σε μια σταθερή τροχιά ανάταξης τα τελευταία χρόνια».

Υπογράμμισε, δε, πως οι αστικές εμπορευματικές μεταφορές είναι τομέας προτεραιότητας για τον δήμο. Μάλιστα, τόνισε τους τέσσερις άξονες επάνω στους οποίους προχωρά η δημοτική αρχή: Η δημιουργία της πρώτης πλατφόρμας συστηματικού διαλόγου με τους φορείς της πόλης και την βιομηχανία των logistics για να διαμορφωθούν άμεσες λύσεις για την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων και την μείωση των επιπτώσεων από την διανομή στη κυκλοφορία της πόλης, η ολοκλήρωση του νέου προγράμματος για το ωράριο φορτοεκφορτώσεων που θα μπει σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, η συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ για τη δημιουργία ενός μηχανισμού συστηματικής καταγραφής δεδομένων για τις αστικές εμπορευματικές μεταφορές στη πόλη και η άντληση ευρωπαϊκών καλών πρακτικών ώστε να δημιουργηθούν καινοτόμες λύσεις για τις αστικές εμπορευματικές μεταφορές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, επισήμανε πως τα logistics στην Κεντρική Μακεδονία «δεν παύουν να εξελίσσονται σε ένα ισχυρό, εξωστρεφή κλάδο της τοπικής και της εθνικής οικονομίας δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα», ενώ στάθηκε σε ένα οδικό έργο που θα βοηθήσει τα μέγιστα στο διαμετακομιστικό εμπόριο, στη σύνδεση των δύο εθνικών οδών Θεσσαλονίκης – Αθηνών και Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, που θα είναι ταυτόχρονα νέα σύγχρονη είσοδος της ΒΙΠΕ Σίνδου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης και ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Μανώλης Βλαχογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, Τάσος Τζήκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας O.MIND Creatives Θεόδωρος Δημητριάδης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος