Εφαρμογή περιήγησης από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η νέα εφαρμογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ‘Το Μουσείο Είναι Παντού’ ή αλλιώς ‘MuseumOnTheGO’  βγήκε LIVE και είναι ένα παιχνίδι περιήγησης για μικρούς και μεγάλους. Τώρα μπορεί ο καθένας να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή σε Android ή iOS και να βιώσει έναν εναλλακτικό τρόπο ψηφιακής ξενάγησης στο Μουσείο και σε ολόκληρη την πόλη.

Μέσα από 250 αντικείμενα και 400 γοητευτικές ιστορίες, που οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν σε 12 γλώσσες, η εφαρμογή ταξιδεύει στον χρόνο και ξεδιπλώνει την αθέατη πλευρά της αρχαίας Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσκεψη στο Μουσείο

Μέσα στο μουσείο, η εφαρμογή προσφέρει στον επισκέπτη πληροφορίες για 150 εκθέματα, διαθέσιμες τόσο σε κείμενο όσο και σε ήχο. Ένα δίκτυο φάρων αναγνωρίζει τη θέση του χρήστη και στέλνει ειδοποιήσεις για τα πλησιέστερα εκθέματα. Ο επισκέπτης είναι ελεύθερος να καθορίσει την πορεία της ξενάγησης ή, εάν το επιθυμεί, να ακολουθήσει ξεναγήσεις θεματικές ή προτεινόμενης διάρκειας.

Μια βόλτα στη πόλη

Το ταξίδι του χρήστη όμως δεν περιορίζεται στα όρια του Αρχαιολογικού Μουσείου. Όταν ο χρήστης βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, λαμβάνει μέσω της εφαρμογής ειδοποιήσεις σχετικά με κοντινές θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. 250 ευρήματα του ΑΜΘ που προέρχονται από περισσότερους από 80 σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις έχουν χαρτογραφηθεί ψηφιακά και ομαδοποιηθεί γεωγραφικά. Οι πληροφορίες για τα αντικείμενα και τους χώρους δίνονται με σύντομα κείμενα

Κάνοντας εγγραφή στην εφαρμογή κάθε ανακάλυψη εκθέματος μετατρέπεται σε πόντους και δώρα που χαρίζει το Μουσείο στους χρήστες της εφαρμογής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος