“Εco Zoo”: Ο πρώτος «Ζωολογικός Κήπος» χωρίς αιχμαλωσία στο NΟΗΣΙΣ

Ο πρώτος «Ζωολογικός Κήπος» χωρίς αιχμαλωσία, το “Εco Zoo” το μοναδικό Θεματικό Πάρκο με ρομποτικά Ζώα έρχεται από τις 17 Οκτωβρίου 2023 έως 4 τις Φεβρουαρίου 2024 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NΟΗΣΙΣ – Θεσσαλονίκη.

Τι είναι το «Eco Zoo» ;

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, μαζί με τους Dream Workers και την Eksagon Exhibitions, συνεχίζουν το σχεδιασμό και τη δημιουργία νέου τύπου δράσεων, που συνδυάζουν την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση με έναν μοναδικό τρόπο. 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το Eco Zoo είναι το πρώτο και μοναδικό πάρκο ζώων στον κόσμο το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με την αιχμαλωσία ζωντανών πλασμάτων, δεν απαιτεί τη σπατάλη ενέργειας, τροφών, φαρμάκων, δεν χρειάζεται ούτε καν νερό για την καθαριότητά τους και συνολικά λειτουργεί χωρίς την εξάντληση ανθρώπινων πόρων για τη φροντίδα τους.

Όλα τα ζώα και τα άγρια θηρία είναι ρομποτικά και διαθέτουν εντυπωσιακή κίνηση και ήχο.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε μια σπάνια και πραγματική εμπειρία ανακάλυψης. Ταυτόχρονα παίρνουν για πρώτη φορά μέρος σε ένα ανεπανάληπτο «ταξίδι» στον πλανήτη γη, στο χρόνο, στο χώρο και επιπλέον γνωρίζουν τη φύση και το περιβάλλον με έναν απίστευτο τρόπο.

Από τον Οκτώβριο του 2023 ως τον Φεβρουάριο του 2024, το Eco Zoo ζωντανεύει στο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη όπου οικογένειες, εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη, βιωματική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία.

Τι θα συναντήσουν οι «ταξιδιώτες» στο «Eco Zoo»;

Η «συνάντηση» και η γνωριμία με τα ζώα όλων των ηπείρων του πλανήτη που αποτελούν μέρος από τα βασικά εκθέματα του πάρκου, είναι απλά η αφορμή για να ανοίξει με έναν ξεχωριστό τρόπο το τεράστιο και σημαντικό κεφάλαιο του φυσικού
περιβάλλοντος, της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής, της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των επιπτώσεών της, της βιοποικιλότητας, του κινδύνου εξαφάνισης χιλιάδων ζώων κλπ.

Η εισαγωγή των επισκεπτών στο πάρκο γίνεται μέσα από την αίθουσα προβολής και ένα εφυέστατο και γεμάτο χιούμορ βίντεο, που επιμελήθηκε ο συγγραφέας και παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς.

Η συνέχεια είναι εντυπωσιακή με τα ζώα που εξαφανίστηκαν. Τεράστιοι Δεινόσαυροι και Μαμούθ αλλά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο θαυμαστός κόσμος των Θαλάσσιων Δεινοσαύρων είναι στο Eco Zoo. Τεράστια αλλά και λίγο μικρότερα εκθέματα με κίνηση και ήχο, τα συναντούν οι επισκέπτες μέσα σε ένα σκηνογραφημένο θαλάσσιο περιβάλλον που κόβει την ανάσα. Αμέσως μετά μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα ζώα του πλανήτη σε κάθε Ήπειρο.

Το «ταξίδι» των επισκεπτών σε κάθε γωνιά της γης είναι απλά η ευκαιρία να ανακαλύψουν τις αιτίες των ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστροφών αλλά και τους τρόπους που ο πλανήτης μας μπορεί να γίνει πιο φιλικός και φιλόξενος για κάθε ζωντανό οργανισμό.

Το προγράμματα ξενάγησης, που απευθύνεται στους μαθητές της Προσχολικής και Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, έχει προσεγμένο χιούμορ, είναι προσαρμοσμένο στη δική τους γλώσσα και στο γνωστικό τους επίπεδο. Για τους μαθητές της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης σχεδιάστηκε διαφορετικό πρόγραμμα ξενάγησης, ώστε να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον και να εξασφαλίζεται η έντονη και ενεργός συμμετοχή τους.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ φέτος θα είναι ο πιο εντυπωσιακός και εκπαιδευτικός χώρος της πόλης και διαθέτει:

– Εγκαταστάσεις που παρέχουν ασφάλεια
– Δωρεάν πάρκινγκ
– Στεγασμένο χώρο για αναμονή και ξεκούραση
– Άμεση και εύκολη πρόσβαση
– Συνεχή παρουσία προσωπικού υγείας
– Εύκολη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ

Ωράρια λειτουργίας
Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 14:00
Σάββατο 11:00 – 19:00
Κυριακή 10:00 – 15:00

Ωράριο Λειτουργίας

*τελευταία είσοδος 50′ πριν το κλείσιμο του πάρκου

Τιμές εισιτηρίων

*Τελευταία είσοδος 45 πριν τη λήξη του ωραρίου

Τιμή Εισιτηρίου:

Οργανωμένα group & σχολικές εκδρομές 7 € / άτομο

Ειδική προσφορά: Με + 1 €, τρισδιάστατη Προβολή στο Κοσμοθέατρο διάρκειας 50
λεπτών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος