Δυναμικό ξεκίνημα της κρουαζιέρας στην Κέρκυρα

Χρόνος και χρήμα είναι τα δυο βασικά για να μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει μια κρουαζιέρα. Αυτό τουλάχιστον νομίζουν οι περισσότεροι.

Δυναμικό ξεκίνημα της κρουαζιέρας στην Κέρκυρα

Όπως όμως εξηγεί ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, μάλλον πρόκειται για άλλον ένα αστικό μύθο. Ένα ταξίδι δεν περιλαμβάνει μόνο τα μεταφορικά, αλλά και τα τρία γεύματα, τον ύπνο, τις ξεναγήσεις σε κάθε προορισμό που πιάνει το πλοίο και πολλούς τρόπους διασκέδασης εν πλώ.   

Ο Σπύρος Ζερβόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κερκύρας ΟΛΚΕ, δίνει τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση που θα έχει το νησί λόγω των κρουαζιερόπλοιων.

Πέρυσι υπήρχαν 350 προσεγγίσεις με 750.000 επισκέπτες, ενώ την φετινή χρονιά το νησί θα βουλιάξει με 1.000.000 τουρίστες, καθώς αναμένονται γύρω στις 454 προσεγγίσεις. Αναλόγως του μεγέθους των κρουαζιερόπλοιων μπορούν να δέσουν στο λιμάνι έως και επτά μέσα σε μια ημέρα, ενώ εάν πρόκειται για μεγάλα πλοία ο λιμένας φιλοξενεί πέντε, που θα μπορούν να περάσουν και από τις διαδικασίες της συνθήκης ΣΕΓΚΕΝ.

Αρχές Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη άφιξη. Μπορεί στην Ελλάδα να είναι χειμώνας, αλλά για τα δεδομένα των βορειοευρωπαίων είναι ένα ταξίδι στις ζεστές θάλασσες.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβόπουλο, Κροατία, Δαλματικές ακτές και Ιόνιο είναι ένα από τα σημεία στον παγκόσμιο χάρτη που προσελκύει τουρίστες, καθώς διαθέτουν μοναδικά τοπία, αλλά και πολιτιστική κληρονομιά, με πολλές επιλογές οινοτουρισμού και γευσιγνωσίας.

Δυναμικό ξεκίνημα της κρουαζιέρας στην Κέρκυρα

Η δυτικοευρωπαίοι επισκέπτες είναι περισσότεροι αριθμητικά, αλλά σταδιακά αυξάνεται ο τουρισμός από τις ΗΠΑ και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι Αμερικανοί διαθέτουν υψηλότερο εισόδημα, είναι περισσότερο γαλαντόμοι και η παρουσία τους αποδίδει οικονομικά στο νησί. Μικρότερα κρουαζιερόπλοια με πιο πλούσιους επιβάτες κινούν την μηχανή της ανάπτυξης. Σε κάποιες χώρες το τουριστικό προϊόν αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ.

Αλησμόνητες είναι οι εποχές που κάποιοι διαμαρτύρονταν για τα κρουαζιερόπλοια που ήθελαν να δέσουν σε ελληνικά λιμάνια, αδιαφορώντας για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών. Η Ελλάδα έπρεπε για άλλη μια φορά να ανακαλύψει τον τροχό.

Φωτογραφίες: Οργανισμός Λιμένος Κερκύρας, https://www.corfuport.gr/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος