Δρέπανο- H μεγαλύτερη παραλία της Θεσπρωτίας

Τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν κατακλύσει την μεγαλύτερη παραλία της Θεσπρωτίας, το Δρέπανο, μία εξαιρετική ρηχή παραλία, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βάσω Γκόρου, επιχειρεί μια ξενάγηση στον παράδεισο, που είναι άμεσα προσιτός με αυτοκίνητο, παρθένος ακόμη από τον βιομηχανικό τουρισμό και ιδανικός για κάθε επισκέπτη, χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.  

Ακολουθώντας την Εγνατία οδό και έχοντας φτάσει στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας μια πινακίδα οδηγεί στην  παραλία του Δρεπάνου. Μόλις 10 λεπτά από την Ηγουμενίτσα, απλώνεται η ακτή Μπόρα -Μπόρα της μεσογείου, όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί, οι οποίοι είναι τακτικοί επισκέπτες.

Πάνω από 4 χλμ. βραβευμένη με γαλάζια σημαία, και με την επιβράβευση των επισκεπτών για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, είναι ένα ακόμη κόσμημα της Ηπείρου. Το δρέπανο με την ομορφιά του αποζημιώνει και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες.

Δρέπανο- H μεγαλύτερη παραλία της Θεσπρωτίας

Ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, προσφέρει όλες τις αναγκαίες παροχές. Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου θα διαθέτει καθημερινά ναυαγοσωστική κάλυψη στην παραλία του Δρεπάνου, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Μία στενή λωρίδα γης που εγκλωβίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα με υφάλμυρα νερά και από την άλλη πλευρά το Ιόνιο, με ηλιοβασιλέματα απαράμιλλου κάλους, άσπρη ψιλή άμμο, καθαρά, ρηχά νερά και ευκαλύπτους κατά μήκος της ακτής.

Δρέπανο- H μεγαλύτερη παραλία της Θεσπρωτίας

Η παραλία του Δρεπάνου δημιούργημα του ποταμού Καλαμά, σμιλεύει την  λεκάνη απορροής του και δικαίως έχει χαρακτηριστεί περιοχή NATURA, με τις αμμοθίνες, που λειτουργούν ως φυσική άμυνα της παραλίας έναντι της διάβρωσης, κυρίως από την θάλασσα, που ήδη έχει “καταπιεί” πολλά μέτρα της ακτής και την απειλεί οριστικά με την αύξηση της στάθμης της. Είναι μάλλον θέμα χρόνου η απώλεια ενός πανέμορφου τόπου, όπου η ανθρώπινη παρέμβαση είναι τόσο εμφανής όσο και η αδιαφορία για το μέλλον. Δυστυχώς το Δρέπανο θα έχει την ίδια τύχη με χιλιάδες άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως τα νησιά Tuvalu, στον νότιο Ειρηνικό, που θα υποστούν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, η οποία είναι αναπότρεπτη και εντάσσεται στην εξελικτική διαδικασία του πλανήτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος